ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'dan Venezuela açıklaması: Her yolu deneyeceğiz

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Venezuela'da devlet başkanı Maduro'ya suikast tertipleyerek darbe yapma hazırlığında bulunması nedeniyle tutuklanan Amerikan ajanlarına sahip çıktı. Suikasti üstü kapalı üstlenen ABD'li bakan, geri almak için "her yolu" kullanacaklarını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 07.05.2020 12:52 GÜNCELLEME 07.05.2020 14:08 DÜNYA
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'dan Venezuela açıklaması: Her yolu deneyeceğiz
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'dan Venezuela açıklaması: Her yolu deneyeceğiz

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Bakanlık binasında düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

ARKASINDA OLSAYDIK SONUÇ FARKLI OLURDU

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya karşı silahlı eylem ve darbe girişimine teşebbüs gerekçesiyle ülkeye girerken tutuklanan iki ABD vatandaşına ilişkin soruya cevap verdi. Suikasti inkar eden Pompeo, ABD’nin söz konusu girişimde rol almadığını savunarak, “Bunun arkasında olsaydık sonucu çok farklı olurdu.” şeklinde konuştu.

 

 

TÜM YOLLARI KULLANACAĞIZ

Öte yandan Pompeo, gözaltına alınan Amerikan ajanlarının serbest bırakılması çağrısında bulundu. Pompeo, “Şayet Maduro rejimi bu kişileri tutmaya kalkarsa geri alabilmek için mümkün olan tüm yolları kullanacağız. Bu bizim sorumluluğumuzdur.” tehdidinde bulundu.

VENEZUELA’DA NELER YAŞANDI ?

Maduro, silahlı eylem ve darbe girişimi için pazar gününden bu yana ülkeye sızmaya çalışan 13 kişinin yakalandığını açıklayarak ABD’yi girişime destek vermekle suçlamıştı.

Yakalananlar arasında Luke Alexander Denman ve Airan Berry isimli iki ABD’linin olduğunu ve bu kişilerden birinin daha önce ABD Başkanı Donald Trump’ın güvenlik biriminde çalıştığını açıklayan Maduro, bu kişilerin pasaportları, kimlikleri ve SilverCorp şirketi kartlarını göstermişti.


 

YORUMLAR 4
  • Ertürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne yüzsüzlüktür ya!Kene gibi yapıştılar.
    Cevapla
  • dolandırıcılar 3 yıl önce Şikayet Et
    her yolu deneyen sizin gibi yalancılar bir daha demokrasiden, özgürlükten filan bahsederse bütün dünya yüzünüze tükürsün.
    Cevapla
  • Ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ABD hakikaten haddini çok ama çok aşmaya başladı dünyanın tasmasız pitpullu gibi saldırıyorlar dünya aklını başına almalı
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Her şey filmlerdeki gibi olmuyormuş demek ki!
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR