Rusya'dan sürpriz S-400 açıklaması: Türkiye'ye yeşil ışık

Rusya'nın Askeri-Teknik İşbirliğinden Sorumlu Federal Servisi'nin (FSVTS) Direktörü Dmitriy Şugayev, Türkiye'nin bir parti daha Rus S-400 savunma sistemi satın almasına yönelik görüşmelerin halen sürdüğünü söyledi. Şugayev, ikinci partide Türk tarafının belirli bir oranda üretime ortak olabilmesi ihtimalini içerdiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.05.2020 17:58 GÜNCELLEME 08.05.2020 11:49 DÜNYA
Rusya'dan sürpriz S-400 açıklaması: Türkiye'ye yeşil ışık
Rusya'dan sürpriz S-400 açıklaması: Türkiye'ye yeşil ışık

Rusya'nın Askeri-Teknik İşbirliğinden Sorumlu Federal Servisi'nin (FSVTS) Dmitriy Şugayev, Rusya’da yayımlanan bir savunma dergisine verdiği demecinde, "Türkiye'ye yeni bir S-400 partisi satışı yapılması konusu halen gündemimizde, bu gündemimizden çıkmış değil. Sistemin içeriği, teslimat tarihi ve diğer şartlar üstünde anlaşmaya çalışıyoruz" dedi.

 

Şugayev, "Şimdilik görüşme sürecindeyiz, umuyoruz ki öngörülebilir gelecekte ortak bir paydada buluşacağız" diye ekledi.

"İKİNCİ PARTİDE TÜRKİYE'NİN ÜRETİME ORTAK OLMASI OLASI"

 

Türkiye'ye S-400 teslimatı yapılmasını içeren birinci kontratın sadece satışı kapsadığı, ortak üretim gibi bir maddenin burada bulunmadığı hatırlatmasını yapan FSVTS Direktörü, söz konusu kontratta yer alan opsiyonun ise, ikinci partide Türk tarafının belirli bir oranda üretime ortak olabilmesi ihtimalini içerdiğini söyledi.

Rusya yapılan birinci kontrat kapsamında Türkiye'ye geçen sene dört adet S-400 bataryası teslim etmişti. Opsiyon da içeren kontratın değerinin 2.5 milyar dolar olduğu açıklanmıştı.

YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • HÜKUMETE SORU 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanlılar ülkelerindeki 2000 den fazla camiyi yıkmış, Atina’da bir tane bile cami bırakmamış. Ayasofya Camisinden Kur’an okunmasına bile tahammül edemiyorlar AMA İÇİMİZDEKİ KRİPTOLAR BİZE ÇAKTIRMADAN İstanbul’da daha yeni yapılan Çağlayan Adalet Sarayının giriş holüne Yunan şeriatını temsil eden Adalet Tanrıçası THEMİS’in iki koca heykelini dikmişiz. HÜKUMETE SORU: Yunanistan’dakileri değil, Türkiye’deki Yunan Tanrıçası THEMİS heykellerini ne zaman kaldıracaksınız?
    Cevapla
  • RUSLARA UYARI! 3 yıl önce Şikayet Et
    GEÇ KALMADAN SEÇİMİNİZİ YAPIN. Rusya'yı Ruslar yönetir ve Türkiye ile işbirliği yaparsa, bütün İslam coğrafyasında Rusya Türkiye ile birlikte güçlenir ama Rusya'yı Siyonist yahudiler yönetir ve her yerde Siyonistlerin çıkarları için Türkiye ile zıtlaşırsa, Rusya her yerde kaybeder ve sonunda Moskova civarına hapsolur.
    Cevapla
  • Dede 3 yıl önce Şikayet Et
    S 400 uçak avcisi akdenizdeki petrolleri avrupadan amerikadan s 4000 biraz onlarin bu bolgeye gelmelerini engeller.
    Cevapla
  • Ali haydar yemez 3 yıl önce Şikayet Et
    Eğer yen parti alım olacaksa S - 500 olmalı ve görüşülüp üretimini birlikte yapmalıyız.
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    S400 ünüzde sizde geberin. 36 şehidi unutmadık. Allah sonunuzu tez getirsin. Hayatımda en nefret ettiğim devlet. Kafirlerin en azılısı. Ayıyla dost olursan ne zaman pençe atacağını bilemezsin.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Şehitlerimiz üzerinden atıf yapmaya hakkın yok, bugün suriyedeysek bombalar Gaziantep, şanlıurfa, Şırnak Hakkari, Hatay gibi vatan topraklarımızda patlamasın, aileler evsiz, çocuklar babasız kalmasın diye oradayız, Bir düşün eğer oradan çekilirsek PKk sınıra gelir bombayı şehre atar, halk evsiz kalır ve batıya göç eder, batıda işsizlik artar, batıdakiler kürt vatandaşları istemeyip Türk Kürt kavgasına fitil hazırlanır, REİS NE YAPIYORSA BİLDİĞİ VAR CHP Atatürk maskesi takmış cahil topluluğudur, onlara değil bu yüce devleti çorabımı emanet etmem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR