ABD Başkanı Trump ve Japonya Başbakanı Abe telefonda görüştü

Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve ABD Başkanı Donald Trump, gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde koronavirüs ile mücadelede işbirliği yapma konusunda mutabık kaldı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.05.2020 11:06 GÜNCELLEME 08.05.2020 11:06 DÜNYA
ABD Başkanı Trump ve Japonya Başbakanı Abe telefonda görüştü
ABD Başkanı Trump ve Japonya Başbakanı Abe telefonda görüştü

Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün telefon aracılığıyla bir görüşme gerçekleştirdikleri açıklandı. Japonya'nın talebi üzerine gerçekleşen ve yaklaşık 40 dakika süren görüşmede liderlerin koronavirüs başta olmak üzere bölgesel konuları ele aldıkları öğrenildi.

 

Salgın ile mücadelede işbirliği yapma konusunda mutabık kaldığı belirtilen Abe ve Trump'ın, aşı ve ilaç geliştirme çalışmalarının önemini de yineledikleri ifade edildi. Ayrıca liderler, ülkelerindeki ekonomik faaliyetlerin nasıl normale döneceği konusunda da görüş alışverişinde bulundu.

KUZEY KORE DE MASADA

Görüşmede Abe ve Trump, Kuzey Kore konusunu da masaya yatırdı. Liderlerin, Kuzey Kore tarafından kaçırılan Japon vatandaşları ve ülkenin nükleer çalışmaları ile füze programı sorunlarının çözümü için yakın işbirliği yapma konusunda da fikir birliğine vardığı öğrenildi. Abe ve Trump'ın, virüs pandemisi nedeniyle gelecek yıla ertelenen Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'nın başarı ile gerçekleştirilmesi için işbirliği yapma konusunda da görüş birliğine vardıkları kaydedildi.

KRİTİK ZAMANLAMA

 

Japonya'nın talebi üzerine gerçekleştiği belirtilen bugünkü görüşme, ABD'li ilaç firması Gilead Sciences'ın ürettiği Remdesivir adlı ilacın kullanımına dün Japonya'da onay verilmesinin ardından geldi. İki lider son olarak, 25 Mart'ta Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'nın ertelenmesi hakkında bir telekonferans gerçekleştirmişti.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR