KKTC'den DSÖ'ye mektup: Kıbrıslı Türkleri de ekleyin

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus'e mektup göndererek, KKTC'nin dünyada 19 gündür yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının görülmediği ilk ülke olabileceğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 09.05.2020 20:47 GÜNCELLEME 09.05.2020 20:48 DÜNYA
KKTC'den DSÖ'ye mektup: Kıbrıslı Türkleri de ekleyin
KKTC'den DSÖ'ye mektup: Kıbrıslı Türkleri de ekleyin

Özersay mektubunda, KKTC'de ilk vakanın görüldüğü 10 Mart'tan bu yana başarıyla yürütülen Kovid-19 mücadelesiyle ilgili Ghebreyesus'i bilgilendirdi.

 

 

KKTC'de 8 Mayıs itibarıyla sadece 108 vakaya rastlandığını ve 4 kişinin virüsten yaşamını yitirdiğini hatırlatan Özersay, ülkede tüm pozitif vakaların iyileşerek, hastaneden taburcu edildiğini kaydetti.

KKTC'de uygulanan karantina koşullarının 4 Mayıs'ta kademeli olarak gevşetilmeye başlandığına dikkati çeken Özersay, bu başarı hikayesinin KKTC hükümetinin özverisi sonucu ortaya çıktığına vurgu yaptı. 

 

 

- Salgınla mücadelede hızlı adımlar 

Özersay, hükümetinin DSÖ'nün Kovid-19'u pandemi ilan etmesiyle hızılıca harekete geçtiğini, DSÖ rehberliğinde, virüsün yayılmasını önlemek için zamanında ve güçlü önlemler aldığını, ülke insanın da bu önlemlere dikkatlice uyduğunun altını çizdi. 

Özersay, KKTC'nin bu süreci en az kayıpla atlatmasını sağlayan bu tedbirlerin, değişen koşullara göre, esneklikle revize edilecek şekilde alındığına dikkati çekti. 

Bu süreçte, ilaç ve ventilatör gibi gerekli medikal malzemeler de satın aldıklarını aktaran Özersay, yapabildikleri kadar kişiye test yaptıklarını ve pozitif çıkan kişilerle temas edenleri de takip ettiklerini anlattı.

- "DSÖ'nün verilerine Kıbrıslı Türklerin de eklenmesini talep ediyorum"

DSÖ ile KKTC hükümeti tarafından alınan ve uygulanan kararlarla ilgili kapsamlı bilgi paylaşacağını da belirten Özersay, KKTC'nin bu başarı hikayesinin diğer ülkelere de olumlu bir model olmasını umduğunu vurguladı. 

Özersay, "Misyonu tüm insanlığın sağlık çıkarlarına hizmet etmek olan DSÖ'den böyle bir sağlık meselesinde siyasi çıkar temelinde bir ayrım gözetmeksizin, tanınmayan KKTC'nin Kovid-19'a karşı önemli başarısını kabul etmesini talep ediyorum. DSÖ'nün paylaştığı resmi verilere Kıbrıslı Türklerin istatistiklerini ve onların tecrübelerini de eklemesini talep ediyorum." değerlendirmesinde bulundu. 

Bakan Özersay, martta da Kovid-19 ile ilgili DSÖ ve AB Komisyonu'na mektup göndermişti.

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Dulqarnein 3 yıl önce Şikayet Et
    birileri insanligi ACLIKLA rehin almak istiyor dikkat! Burada tekrar uyarmak isterim, INSANLIGA diz cöktürmek icin KÜRESELE AZGIN CETELER "GIDA STOCKLARI" ve tohumlari yok etmek icin devredeler, INSANLIGI ACLIKLA terbiye etmek istiyorlar, HERKES ALARMA GECSIN TÜM ÜLKELER ACILEN TÜM GIDA TEDARIK/ÜRETIM ZINCIRE EL KOYSUN ÜLKESINDE!! Bakin saka degil, buun fransiz ihtilalinden öncede yapmislardi bu ayni zihniyet!, Önce fransiz kralliktaki tüm GIDA stocklardaki yemekleri torhumlari SATIN aldilar, sonra ORMANLARA VE DENIZLERE DÖKTÜLER! lütfen ama LÜTFEN bu uyariyi ihmal etmeyiniz! TÜM ÜLKELER GIDAyi KORUSUN!
    Cevapla
  • Nert 3 yıl önce Şikayet Et
    Of be ne diyorsun
    Cevapla
  • Vatann sever 3 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs Türkünü söylerlerse Kıbrıs tanımış olurlar
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Kktc'nin mücadelesini takdir ediyorum ve selamlıyorum. Fakat kavramları daha bilinçli seçmek lâzım. "Kıbrıs Türkü" dediginizde bir cemaate indirgiyorsunuz. Kıbrıs Türk Cumhuriyeti demek lâzım
    Cevapla
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    aferim size... donunuzu bile toplayamazdınız türkiye olmasa... orta halli bir ilçe kadar nüfusunuz avuç içi kadar yüzölçümünüzle herhalde şimdiye kadar bitmeliydi.
    Cevapla
  • 58kayseri 3 yıl önce Şikayet Et
    Ula türkiye bi teşekkür et ekmeksiz tıbbi yardım etti para gönderdi sağolsunlar deseydin biz olmasak siz zor olursunuz
    Cevapla
  • Memur 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden böyle düşünüyorsunuz ki anlamıyorum. Verdiğinizi her fırsatta insanların gözüne sokmadan ne zevk alıyorsunuz ki. Zaten haberde farklı. K.K.T.C. uluslararası devletler tarafından tanınmıyor. D.S Ö. tarafından isminin geçen bir yayın yapılması bile tanınma için bir başlangıç olacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR