İngiltere'den 50 sayfalık rapor! Johnson: Koronavirüs aşısını hiçbir zaman bulamayabiliriz

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yeni tip koronavirüs ile ilgili bugün yayınladığı 50 sayfalık raporda, aşının bulunamama olasılığı olduğunu belirtti. İngiltere'nin Kovid-19 salgını yol haritası olarak yorumlanan raporda, gelecekte meydana gelecek yeni salgın dalgalarından endişe duyulduğu belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.05.2020 17:28 GÜNCELLEME 11.05.2020 17:32 DÜNYA
İngiltere'den 50 sayfalık rapor! Johnson: Koronavirüs aşısını hiçbir zaman bulamayabiliriz
İngiltere'den 50 sayfalık rapor! Johnson: Koronavirüs aşısını hiçbir zaman bulamayabiliriz

İngiltere'den yeni tip koronavirüs salgınına ilişkin kritik açıklama geldi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson yaptığı açıklamada Kovid-19 salgınına uzun vadeli çözümün aşı olacağını ama bunun hiçbir zaman gerçekleşmeyebileceğini de vurguladı. Johnson aşı için "Bir atılım umuyoruz, ama umut bir plan değildir. Aşı veya tedavi bir yıldan uzun sürebilir. Gerçekten de en kötü senaryoda aşıyı hiçbir zaman bulamayabiliriz" ifadelerini kullandı.

 

"BU KISA SÜRELİ BİR KRİZ DEĞİL"

Kovid-19 salgını tedbirleriyle uzun vadede yaşamak zorunda kalınacağını ifade eden Johnson, "Bu kısa süreli bir kriz değil. Kovid-19 periyodik salgınlara neden olması muhtemel" dedi. Başbakan yakın gelecekte büyük salgın dalgalar olabileceğini belirtirken virüsün insan hayatında uzun süre kalabileceğini ifade etti.

 

"İKİ UMUT VAAT EDEN AŞI PROGRAMI"

Uzun vadeli çözümün aşı veya ilaç tedavisi olduğunu ifade eden Johnson, "Bu nedenle, Oxford Üniversitesi ve Imperial College tarafından dünyanın en umut verici aşı geliştirme programlarından ikisine ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 1
  • kerasus 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah izin verdikten sonra herşey olur aşı neki kefere
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR