Nissan eski CEO’su Carlos Ghosn'un firarına ilişkin ayrıntılar belli oldu

Nissan CEO’su Carlos Ghosn’un film gibi firarında başrol oynayan kargo firması yöneticisi Okan Kösemen’in hesabında, 1 Milyon 839 Bin TL’lik kaynağı belirsiz nakit para akışı tespit edildi. Kösemen, ifadesinde bu paranın gerçekleştirdiği uçuşlardan kazandığı primler olduğunu öne sürdü.

ABONE OL
GİRİŞ 12.05.2020 07:52 GÜNCELLEME 12.05.2020 07:57 DÜNYA
Nissan eski CEO’su Carlos Ghosn'un firarına ilişkin ayrıntılar belli oldu
Nissan eski CEO’su Carlos Ghosn'un firarına ilişkin ayrıntılar belli oldu

Nissan eski CEO’su Carlos Ghosn’un kaçışının Türkiye ayağıyla ilgili hazırlanan iddianamede önemli ayrıntılar yer aldı. Ghosn’un kaçmasında başrol oynayan Okan Kösemen isimli kargo yöneticisinin, hesabındaki kaynağı belirsiz yüklü miktardaki paraları ‘prim’ olduğunu iddia etti.

 

 

2 MİLYONA YAKIN PARA YATIRILDI

Kargo yöneticisi Okan Kösemen’in Euro hesabında 16 Ekim- 26 Aralık 2019 tarihleri arasında 11 ayrı nakit işlemde toplam 216 bin 800 Euro para girişi olduğu, dolar hesabında ise 30 Temmuz- 12 Aralık 2019 tarihleri arasında 66 bin 900 Dolar nakit para girişi tespit edildi. Bu iki hesabın o günkü kur oranlarına karşılığı ise 1 Milyon 839 Bin TL oldu.

 

 

HERHANGİ BİR BELGE SUNAMAM

Kösemen’e sorgusunda bu hesap hareketlerinin kaynağı soruldu. Kösemen ifadesinde paraların kendisi tarafından bankaya nakit olarak yatırıldığını, bu paraların uçuşlardan kaynaklanan primler olduğunu ancak bu primleri çalıştığı şirket tarafından kendisine ödenmediğini öne sürdü. Kösemen, bu paraların aracı olan firmalar tarafından kendisine verildiğini, fakat bu paraları prim olarak aldığına ilişkin herhangi bir belge sunamayacağını beyan etti.

Yenişafak

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • ölgün 3 yıl önce Şikayet Et
    hangi deniz hava kara kargo şirketi düzgün iş yapıyor ki, türkiyeyi bunlar batırıyor
    Cevapla
  • emekl 3 yıl önce Şikayet Et
    ingiltere oyun oynuyor ingilteredeki finans kuruluşlarından kredi alınmadımı yerli uçağımız ingilizle ortak yapılımayacakmı madem oyun var niye 2016-2018 yıllarında londrada tl işlemi 56 milyar tl iken bugün bu miktar 36 milyar tl geriledi artık tl değer kaybı tl yi gözden düşürdü
    Cevapla
  • Eren 3 yıl önce Şikayet Et
    Gel gel burdan yak... Aha
    Cevapla
  • Torisli 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim param olsa bankaya koymam altın alır gömerim
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Günahı boynuna belki de gizli kaçak yüklemeleri görmezden gelmesi için rüşvet olarak almış olabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR