Türkiye'nin salgına karşı geliştirdiği kendi yöntemi dünyada konuşulmaya devam ederken, ABD medyası CNN International'dan sonra Japonya'nın yayın kuruluşu FNN Prime, Türkiye'nin koronavirüs ile ilgili mücadelesine ilişkin haber yayınladı.

Kanalın haberinde Türkiye koronavirüsle mücadelede en başarılı ülke olarak gösteriliyor. Japon kanalı haberinde, Türkiye'de uygulanan tedavi, kademeli yasaklar, dağıtılan bedava maskeler ve yaşlılara ulaştırılan yardımlara geniş yer ayırdı.

HASTANE HASTANE DOLAŞTILAR

Japonya'nın yayın kuruluşu FNN Prime ekipleri hastane hastane dolaşarak Türkiye'deki sağlık sistemi ve salgınla mücadeleyi yerinde inceledi. TV kanalının haberinde, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörü Prof. Nuri Aydın'ın ''Türkiye yoğun bakım yatağı anlamında bir açık bulunmamakta. Şu anda bir sıkıntımız yok. Ventilatör anlamında da oldukça rahatız'' ifadelerine yer verildi.

Dünya genelinde yaşanan sağlık sistemindeki sorunlara karşın Türkiye'nin tıbbi anlamda sorun yaşamadığı belirtilen haberde aynı zamanda Türk vatandaşlarının görüşleri de yer aldı. Türkiye'de koronavirüs tedavisi gören Japon bir kadın da, ''Japonya'da koronavirüs testi yaptırmak kolay değil, Türkiye'de biraz öksürüğü olan bir kişi de teste gelebiliyor'' diye konuştu.

Yorumlar 39 Yorum Var
  • onuncu köy 15.05.2020 01:36
    iki aydir bogazim agriiyor ve ben kontrole gitmedim cunki eve git iki hafta bekle diyecekler herekes edeikleri gibi.. maalesef burda durum bu ... stockholmdan selamlar.
  • kazan kazan 14.05.2020 23:24
    Sadece hayranlik tebrik ve taltiflamanin zamani degil ey japonya biz ulke olarak su anda dunyanin super devletleri en zengin gorulen devletlerine olan guvenin sifirlandigi donemden geciyoruz ve covid sonrasi herseyler degisecek su an dunyanin en cok taktir edilen en cok ornek gosterilen en cok guvenilen ulkesi olan Turkiyeye elektronikten bilgisayara bilisimden yazilima yatirim yapma zamani degilmi hemde Turkiyenin jeopolitik jeostratejik konumuda yatirim yapilmasi icin ek bir avantaj sadece sozle taltif yerine yatirim yapilmasi vin vin icin onemli
  • Nazım 14.05.2020 23:05
    Cumhurbaşkanımıza,Sağlık Bakanımıza teşekkürler, BİZ BİR ÜLKEYİZ. Eller ne derse desin biz büyük bir ülkeyiz. Ülkemizle gurur duyuyoruz. Birbirlerinin maskelerini çalan sözüm ona süper güç ülkeleri gördükçe ben utandım. Acaba bizdeki batı hayranı bu Almanya, Fransa , Hollanda köpeği olmuş zihniyet hiç mahçup olur mu bu yaşananlardan. Yoksa hala tankın tekeri satıldı mı derler. Veya niye dışarıdan saman alıyoruz verin bize kendi samanımızı onu yiyelim mi derler.
  • Kemalettin 14.05.2020 22:35
    K. Kılıçdaroğlu' nun SSK sından dünya tarafından gıpta ile söz edilen bu günün Türkiye' sinin Sağlık Sistemine,sistemine. Sağol REİS , daima varol "Cumhur İttifakı" , "Durmak Yok,Yola Devam" inşallah.
  • Selim 14.05.2020 22:33
    Japon bile merak ettiyse siz düşünün Ülkemizin imkanlarını. Nerelere geldiğini asgari ücretten yakınıyoz gecimden ama avrupada cok farklı değil bi petrol içki ve tütün pahalı diye ülkeyi cöpe atamazsınız çindeki halka bakın bakalım beler yiyorlar aclıktan
Daha fazla yorum görüntüle