AB'den haddi aşan Türkiye açıklaması!

AB üyesi ülkelerinin dışişleri bakanları, Türkiye’nin Kıbrıs açıklarında doğalgaz arama çalışmalarını kınadıkları açıklamalarını yineledi. Dışişleri bakanları açıklamalarında ‘Türkiye’den Kıbrıs’ın egemenliğine saygı duymasını’ istedi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.05.2020 19:28 GÜNCELLEME 16.05.2020 19:28 DÜNYA
AB'den haddi aşan Türkiye açıklaması!
AB'den haddi aşan Türkiye açıklaması!

AB dışişleri bakanları yeni koronavirüs pandemisi nedeniyle telekonferans yöntemiyle gerçekleştirdikleri toplantının ardında yaptıkları açıklamada, “Türkiye’nin bu eylemlerini (Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmaları) sonlandırması için AB’nin yaptığı sayısız çağrıya halen cevap vermemiş olmasından üzüntü duyuyoruz” dedi.

 

Türkiye’ye bir defa daha Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmalarına son verme çağrısı yapılan açıklamada, Ankara’dan ‘uluslararası hukuk çerçevesinde Kıbrıs’ın egemenliğine saygı göstermesi’ istenildi.

Açıklamada ayrıca AB’nin, Türkiye’nin Kıbrıs açıklarına yeni bir sondaj gemisi gönderme kararı nedeniyle konuya ilişkin pozisyonunu bir defa daha hatırlatma gereksinimi duyduğu belirtildi.

 

‘AB’nin Kıbrıs’la tamamen dayanışma içinde olduğu’ kaydedilen açıklamada, diyalog için elverişli koşulların oluşturulması gerekliliğine vurgu yapılıyor.

Türkiye son olarak geçen ay Kıbrıs açıklarında hidrokarbon çıkarma planları kapsamında sondaj gemisi Yavuz’u Doğu Akdeniz’e göndermişti.

YORUMLAR 34 TÜMÜ
  • alioğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bulur Gazı, sonra da AB ile masaya oturur anlaşırız, yani AB ne derse O olur; çünkü AB ye girmek bizim için Çok Ama Çok ÖNEMLİ!!!....
    Cevapla
  • Hakikat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bulun artık bu gazı kesin bunların sesini
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    AB batakligda debeleniyorlar yakind a insallah hepsinin nefesleri kesilecek
    Cevapla
  • Ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye cevap veriyor ama ab okuma yazma bilmiyor galiba anlamadım ki asıl sınır ihlali yapan anlaşmalara uymayan sizsiniz biz derdimizi anlatamıyoruz galiba yazılı olarak verelim isterlerse anladıkları Her dilden konuşuruz yani ab haçlı ordusudur net onların menfaatleri hak hukuk tanımaz hukukun üstünlüğüne değil üstünlerin hukukuna inanır bu gayri müslimlerin ekseriyeti
    Cevapla
  • Akif 3 yıl önce Şikayet Et
    Önce Avrupa kendisine bir çekidüzen versin. Yani biz bu haklarımızı İsrail’e veyahut onların ahalilerinemi bırakacağız. Öyle şey olamaz bizim maalesef istediklerimiz tam manasıyla gemilerimizle gerekirse askerimizle oralarda haklarımızı arayacağız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR