Tanzanya Devlet Başkanı: Oğlum koronavirüsü limon ve zencefille yendi

Tanzanya Devlet Başkanı John Magufuli, koronavirüse karşı aldığı doğal tedbirlerle adından sıkça söz ettiriyor. DSÖ'nün koronavirüs algısını yıkmak için ülkesinde çeşitli politikalar yürüttüğünü ifade eden Magufuli, virüs testini yapan laboratuvarın başındaki ismi de görevden almıştı. Tanzanya Devlet Başkanı John Magufuli Son olarak, oğlunun limon ve zencefille koronavirüsü yendiğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.05.2020 02:18 GÜNCELLEME 18.05.2020 02:19 DÜNYA
Tanzanya Devlet Başkanı: Oğlum koronavirüsü limon ve zencefille yendi
Tanzanya Devlet Başkanı: Oğlum koronavirüsü limon ve zencefille yendi

Ulusal basında çıkan haberlere göre, Devlet Başkanı Magufuli, ülkenin Chato bölgesindeki Evangelical Lutheran Kilisesi'nde yaptığı açıklamada, oğlunun Kovid-19'dan limon ve zencefil kürüyle iyileştiğini belirtti.

 

 

Magufuli, "Oğlum Kovid-19'a yakalandıktan sonra kendini bir odaya kapattı ve tedavi etmeye başladı. Kaynamış bitkiler buharı, limon ve zencefil kullanıp, spor da yaparak iyileşti." dedi.

Ülkede son zamanlarda Kovid-19 vakaların düştüğünü kaydeden Magufuli, yakında zamanda ülkeye tüm uçuşların başlatılacağını, okulların yeniden açılacağını ifade etti.

 

 

LABORATUVARIN BAŞINDAKİ İSİM GÖREVDEN ALINDI

Nisan ayı sonundan bu yana ülkedeki vaka sayılarını güncellemeyen ve halkla paylaşmayan Tanzanya'da, devlet başkanının testlere ilişkin eleştirileri sonrası virüs testini yapan laboratuvarın başındaki isim görevden alınmıştı.

Devlet Başkanı John Magufuli, laboratuvara gizlice insan isimleri adı altında hayvan, meyve ve yağ örnekleri gönderdiklerini ve bir keçi ve papayanın pozitif çıktığını söylemişti. Ülkede 509 Kovid-19 vakası görülürken 21 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • Veysel...... 3 yıl önce Şikayet Et
    Limon ile zencefil inanıyorum ben buna , DSÖ tü de bu işin içindedir kimin için çalıştığı kime hizmet ettiğini sağır sultan bile biliyor artık
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Hem zencefil hemde limon vücudu alkali yapar. Adamın dediğinde doğruluk payı yüksek olabilir. Ancak gençler zaten kolay atlatıyot gözardı etmemek gerekir. Bu adama katılıyorum. Covid 19 ile farklı politikalar empoze edilmeye çalışılıyor.
    Cevapla
  • Can 3 yıl önce Şikayet Et
    Isın garibi bende zencefil kullandım. Bakteri ve virüs öldürmede hatta asitleri bile yok etmede çok önemli bir bitki zencefil. Ilk noktadan son noktaya kadar bakteri virüs temizliği yapabilir. Zaten boğazdan akciğere gitmeden boğazdan aşağı inmesi engellenmeli. Gündüz 4-5 kere sade zencefil çayı içtim. Zatürre denmişti bana Avrupada ekin kasım ayında.
    Cevapla
  • birisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamlarda ülke yönetiyor :)
    Cevapla
  • Ayhan Kacar 3 yıl önce Şikayet Et
    Sakın bizim prof lar duymasın... Ama duysunlar, tabancı da olunca cazip gelir, doğrudur derler... Bayanın biri, sumak demişti de, demediğini bırakmamışlardı. Şunu herkes iyi bilsin; Halk, alternatif tıp bı kullanıyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR