Yaptığı açıklama ve çıkışlarla ülkede zaman zaman gündeme gelen Kalavrita Metropoliti Amvrosios, dün kilisede düzenlediği ayin sonrası Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Eğitim ve Dinişleri Bakanı Niki Kerameos ve Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias'ı aforoz etti. Amvrosios, gerekçe olarak da kiliselerin kapatılmasını ve virüsün komünyondan bulaşabileceği söylemelerini gösterdi.

Bakan Kerameos'un "koronavirüsün tükürükle bulaştığını" belirtmesi üzerine Amvrosios, daha önce kişisel blogunda Eğitim Bakanı'nı uyarmış ve "işlediği tarif edilemez suç için özür dilemesini" talep etmişti.

Öte yandan Başbakan Miçotakis ile Nikos Hardalias arasında geçtiği ve gerçek olmadığı (fake) belirtilen bir diyaloğa da atıfta bulunan Amvrosios, bugüne kadar yalanlanmadığı için bu diyaloğu gerçek olarak algıladığını söyledi.

Yunan Kilisesi'nin karar organı "Sen Sinod" ise Amvrosios'un kararını tanımadığını açıkladı.

Kalavrita Metropoliti'nin Miçotakis, Kerameos ve Hardalias'ı aforoz ettiği anların görüntüleri Yunanistan'da en çok konuşulan görüntü oldu.

Yorumlar 54 Yorum Var
  • Zekigören 20.05.2020 00:43
    İlk aklıma gelen, Seni Seçtim Pikaçuu
  • Kararsız 20.05.2020 00:37
    Birikmiş günahlarınızı siler temiz bir sayfa açarız, haftalık günah silme 100 euro, aylık abonman 340 Euro. La ne güzel iş iyi para Vatikan para basıyor.
  • takavit 19.05.2020 20:54
    fatihe tekliedildi hirisdiyan ol dunyanin sultani yapalim fatih cevap verdi sen musluman ol seni sehulislam yapayim eniyisi sen gel musluman ol seni seningibilere bas yapalim
  • Ersin Handere 19.05.2020 20:52
    Bizim dinimiz İSLAM herkese Açık gel gardaş....
  • takavit 19.05.2020 20:51
    uzulme be onlar attiysa biz mevlanayiz gel bizegel biz kabul ederiz hem onlargibi isdedigimiz zamanda atmayiz
Daha fazla yorum görüntüle