Vuhan’daki laboratuvar yarasalarda 1.500 koronavirüs türü saptadı

Yeni tip koronavirüs salgınının başlangıç yeri olan Vuhan Viroloji Enstitüsü’nde çalışan uzmanlardan Shi Zhengli’nin yarasaların organizmalarında yaklaşık 1.500 koronavirüs türü saptadığı bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.05.2020 21:20 GÜNCELLEME 19.05.2020 21:20 DÜNYA
Vuhan’daki laboratuvar yarasalarda 1.500 koronavirüs türü saptadı
Vuhan’daki laboratuvar yarasalarda 1.500 koronavirüs türü saptadı

The Big Picture Science podcast paylaşımında belirtildiği üzere Vuhan Viroloji Enstitüsü’nden Shi Zhengli yarasaların organizmalarında, bazıları ileride yeni bir pandemiye yol açabilecek olan yaklaşık 1.500 koronavirüs türü saptadı.

 

 

Yaklaşık 15 bin örnek analiz edildi, yüzde 10’unda koronavirüs saptandı.

KORONAVİRÜS ÇEŞİTLERİ TESPİT EDİLDİ

Laboratuvar çalışanları yarasaları yakalayıp biyolojik verilerini topladı. Yakalanan yarasaların tükürük, kan ve dışkısından alınan yaklaşık 15 bin örnek analiz edildi. Araştırma sırasında bilimciler, örneklerin yüzde 10’unda ‘bir dünya’ koronavirüs buldu, ardından virüsler enstitüde muhafaza edilmek üzere donduruldu.

 

 

Haberde, “Bu virüslerin birçoğu asla insanlara bulaşmayacak, ancak bazıları buna meyilli olabilir. Bilimci şu anda örneklerden hangilerinin insanlara bulaşma riski taşıdığına açıklık getirmek için onları test etmeye devam ediyor” ifadeleri yer aldı.

KÖY YAKINLARINDAKİ MAĞARA

Bulunan bazı koronavirüs tiplerine karşı antikorlara Çin’in güneyindeki köylülerin kanında rastlandığı belirtilen yazıda, bunun Kovid-19 salgınının Vuhan’dan değil, içlerinde yarasaların yaşadığı dağ mağaralarının yakınında bulunan köy bölgelerinden yayılmaya başladığını gösterdiği ifade edildi.

Bilimciler, henüz kendilerini ortaya çıkarmayan, ancak buna meyilli olan bunca virüsün ‘saatli bomba’ olduğunu belirtti.

Şu ana kadar koronavirüslerin SARS (2003), MERS-CoV (2012–2015) ve Kovid-19 olmak üzere 3 türünün pandemiye yol açtığı biliniyor.

YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    yalnız yarasalar bu virüsü taşıyorsa niye şimdi....ve Çin lilerde asırlardır aynı şekilde herşeyi yiyerek besleniyor. ...işin mantıklı yanı,artık ilaç firması mı desek,bi ülkenin kimyasal silah denemesimi desek,birileri bu virüsü kasten ortaya çıkardı.belki tedavi ilacıda ellerinde,ama şüphe çekmemek için tedavi ilacını yada aşısını şimdi piyasaya sürmüyorlar,ortalık yatışınca yeni bulmuş gibi yapıp,tüm ülkelere satacaklar,zaman gösterecek.
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahu rahat bırakın bu hayvanları kaç kere söyleyeceğiz. Yarasa yenebilen bir hayvan zaten değil. Ne işini z var oralarda. Çiftlik kurun koyun sığır yetiştirin çine de yeter dünyaya da. Aranıyorsunuz haa.
    Cevapla
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    Covid 19 bitince diğer corona virüsleride servis edersiniz insanlığa.
    Cevapla
  • Osmanlı1453 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHU TE'ALA! tüm zalimleri kahreylesin! Amin!
    Cevapla
  • abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    amiiin.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Dert yesin,kök yesinlerde,karababanın derdi girsin karınlarına,dünya yı perişan ettiler halen yok bizden degil demezlermi bide.Boşuna Cengiz han bunları tüm dünyadan yok etmeye çalışmadı da biz bilemedik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR