ABD'li yetkiliden korkutan uyarı: Sonbahar ve kış...

Koronavirüs, Kuzey yarım kürede mevsimin değişimi ile etkisini yitirdi. Özellikle ölü sayıları ile vakalardaki yayılım hızı düşüş gösterirken, Güney yarım kürede bu sefer salgının hızı yükseldi. ABD'de Salgın Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin Direktörü olan Robert Redfield kritik bir uyarıda bulunarak "Sonbahar ve kış döneminde Kovid-19'un tekrar karşımıza çıkacağını gösteriyor" dedi

ABONE OL
GİRİŞ 21.05.2020 12:58 GÜNCELLEME 21.05.2020 13:51 DÜNYA
ABD'li yetkiliden korkutan uyarı: Sonbahar ve kış...
ABD'li yetkiliden korkutan uyarı: Sonbahar ve kış...

İngiltere’nin öncü medya kuruluşlarından Financial Times'ta korkutucu bir haber yayınlandı. Koronavirüs'ün mevsimlerle olan ilişkisi üzerinden açıklamalarda bulunan ABD Ulusal Salgın Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (CDC) direktörü Robert Redfield hastalığın kış ve sonbahar dönemlerinde geri dönebileceğini duyurdu.

 

 

GÜNEY AMERİKA ÖRNEĞİ

Redfield son dönemde özellikle Güney Amerika’da Kovid-19 salgınının hız kazanmasından dolayı hastalığın sonbahar ve kış döneminde yeniden nüksedebilecğeini söyledi. Redfield, “ABD, hastalık takip sistemini gelecek aylarda yaygınlaştırmalı yoksa yeni bir kamu sağlığı kriziyle karşı karşıya kalır, üstelik mevsimsel gribin de yayıldığı bir dönemde bunun gerçekleşmesi kötü sonuçlar doğurabilir” ifadesini kullandı.

"KUZEY'DE TEKRAR CANLANABİLİR"

Redfield, “Brezilya’da yaşananları hepimiz görüyoruz ve bu hastalığın kuzeyde tekrar canlanabileceğini düşünüyorum” dedi.

 

 

Redfield, “Basit bir solunum virüsü ülkemizi dizlerinin üzerine çökmeye zorladı ve gerçekte kimsenin hatası yok. Ülkemiz onlarca yıldır buna hazırlıksızmış” yorumunu yaptı.

KAYNAK : Financial Times
YORUMLAR 1
  • Serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    2018 yılında ülkemizde 50bin civarı kişi solunum hastalıklarından ölmüş. Soğuk havalarda vefat eden daha çoktur, ama hesap yapılınca 2 ayda 8bin civarı oluyor. Bu ölüm riski yüksek kişilere korona bulaşsa, koronadan m ölmüş sayılacak.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR