İngiltere'de okullar açılıyor

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiltere'deki İlkokulların 1 Haziran'da açılacağını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 24.05.2020 21:27 GÜNCELLEME 24.05.2020 23:26 DÜNYA
İngiltere'de okullar açılıyor
İngiltere'de okullar açılıyor

Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren İngiltere’de kademeli olarak, normalleşme adımları atılmaya başladı. Korona virüs salgını ile ilgili gelişmeler hakkında yapılan günlük basın toplantısında konuşan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkedeki okulların açılıp açılmaması gerektiği tartışmalarına açıklık getirdi. Johnson, yaptığı açıklamada ülkede ki ilkokulların 1 Haziran’dan itibaren kademeli olarak yeniden açılacağını duyurdu. Başbakan Johnson, “Çocukların eğitimi, refahları, uzun vadeli gelecekleri sosyal adalet için çok önemlidir. Diğer birçok ülkede uygulanan yaklaşım doğrultusunda, çocuklarımızı yönetilebilir ve olabildiğince güvenli bir şekilde sınıflara geri almaya başlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı. Başbakan, öncelikle ilkokul 1.sınıf ve 6. sınıfta okuyan öğrencilerin eğitime geri döneceğini ifade etti. Johnson, ayrıca ortaokul 10. ve 12. sınıf öğrencileri için eğitime dönüş tarihinin 15 Haziran'dan itibaren başlayacağını açıkladı.

Hükümetin Acil Durumlar Bilimsel Danışma Grubu, çocukların korona virüse yakalamasının daha düşük olduğunu belirtirken, çocukların virüsü başkalarına bulaştırmasının ise daha düşük olduğunu iddia etti.

İngiltere’de toplam korona virüs vaka sayısı 259 bin 559’a, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 36 bin 793’e ulaştı. İngiltere, dünyada korona virüs salgınından en fazla etkilenen ikinci ülke konumunda bulunurken, Avrupa’da ise birinci sırada yer alıyor.

 

 

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Yakup Mil 3 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere bizden çok daha kötü durumdayken açıyor. Bizde de açılması gerekiyordu. Eğitim konusunda yanlış yapıldı.
    Cevapla
  • Devran 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam akıllanmayacak...
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    yalnız yıllar öncesine dönelim,dünya savaşlarının olduğu yıllara....bu savaşlara Türkiye dahil,bütün Avrupa ülkeleri girmişti,ama nedense bu savaşa giren bütün ülkeler kısa sürede kendini toplayıp ,savaşın izlerini ortadan atılar. ama Türkiye bu savaş yüzünden yıllardır kalkınmakta,toparlanmakta güçlük çekti,şunu bilelimki Türkiye nin dünyada hiç dostu yoktur,islam ülkeleri dahil,anca zor durumda Türkiye den yardım istemeyi bilir,kötü günde görmezden gelirler. ama Avrupa ülkelerinde Hiristiyan lık dayanışması vardır,birbirini kollar ve gözetirler.Yani İngiltere yi boşverip biz kendimize bakalım.
    Cevapla
  • Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanya Kiliseleri açmıştı bir günde 341 kişi virüse yakalandı
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim korku bilim kurulunun öngörülerine bakarsak , tedbir almayan ülkelerde 100 kat ölüm ve 100 katta vaka olması gerekirdi. Ama yok öyle bir şey. Maskede takmada olduğu gibi yanıldık derlerse ne olacak??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR