Suriye'den şehit haberi geldi! TSK konvoyunun geçişi sırasında patlama

Suriye'nin İdlib kentinde M4 karayolunda TSK konvoyunun geçişi sırasında yola önceden döşenen el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye'nin İdlib kentinde gerçekleştirilen yol kontrol devriyesi sırasında bir askerin şehit olduğunu bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.05.2020 17:47 GÜNCELLEME 28.05.2020 06:09 DÜNYA
Suriye'den şehit haberi geldi! TSK konvoyunun geçişi sırasında patlama
Suriye'den şehit haberi geldi! TSK konvoyunun geçişi sırasında patlama

Suriye'nin İdlib kentindeki M4 karayolunda Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait konvoyun geçişi sırasında, yola döşenmiş el yapımı patlayıcı patlatıldı.

MSB: 1 ASKER ŞEHİT OLDU

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "27 Mayıs'ta İdlib bölgesinde icra edilen yol kontrol devriyesi esnasında arama bölgesinin 250 metre güneyinde meydana gelen ve sebebi henüz tespit edilemeyen bir patlamanın tesiriyle kahraman bir silah arkadaşımız yaralanmış ve derhal hastaneye kaldırılmış ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur" bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, şehit olan askere Allah'tan rahmet, ailesine, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Türk milletine başsağlığı dilendi.

AİLESİNE ACI HABER ULAŞTI

Suriye'nin İdlib kentinde gerçekleştirilen yol kontrol devriyesi sırasında meydana gelen ve sebebi henüz tespit edilemeyen bir patlama sonucu şehit olan Elazığlı Piyade Teğmen Canberk Tatar'ın ailesine şehadet haberi verildi.

Şehadet haberini, bayram ziyareti için Tunceli'nin Çemizgezek ilçesine bağlı Bozağaç Köyü'ndeki dede evinde bulunan annesi Suna ve babası Çetin Tatar'a, ilçe Kaymakamı Harun Kazez ile askeri yetkililer verdi.

Şehidin dede evine ve Elazığ'ın merkeze bağlı Cip köyünde bulunan baba ocağına Türk bayrakları asıldı.

Evli olan şehidin, bugün yapılması planlanan resmi törenin ardından bugün Cip Köyü Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

KAYNAK : İHA, DHA
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Ozcan- 3 yıl önce Şikayet Et
    Bedeli kat kat odetilmelidir yapanlar nerde olursa olsun misliyle vurulmali
    Cevapla
  • Cahid 3 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar DUŞMAN
    Cevapla
  • Abmed 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim bu katilleri kahru perişan eylesin inşallah.
    Cevapla
  • Hamdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah askerimize devletimize zeval vermesin Rabbim melek ordularınla koru onları âmin
    Cevapla
  • Osman53 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanın işidir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR