ABD’nin Minneapolis kentinde 46 yaşındaki siyahi George Floyd’un polis tarafından öldürülmesini protestolar büyüyor. Dün akşam kentteki bir polis merkezi göstericiler tarafından ateşe verildi.

KENDİSİNİ 'KÖTÜ' HİSSETMİŞ

Floyd’un ölümüne yol açan polisler hâlâ serbestken ABD Başkanı Donald Trump dün yaptığı açıklamada Floyd’un “başına gelenler” nedeniyle kendisini “çok kötü hissettiğini” söyledi. Floyd’un öldürülmesine ilişkin görüntülerin “şoke edici olduğunu” belirten Trump, “Dün gece izledim ve bundan hoşlanmadım” diye konuştu. Trump federal yetkililerin olayı soruşturduklarını kaydetti.

TRUMP'TAN VURMA TEHDİDİ

Trump daha sonra Twitter’dan yaptığı açıklamada ise Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey’i kentte kontrolü sağlayamamak ve “güçsüzlük”le suçladı, kente Ulusal Muhafızları göndereceğini söyledi. Trump “Yağma başlarsa ateş açma da başlar” diyerek göstericileri tehdit etti.

BELEDİYE BAŞKANI: ASIL GÜÇSÜZLÜK BİR BAŞKASINI SUÇLAMAK

Trump’ın “çok güçsüz bir radikal solcu” diye nitelediği Minneapolis Belediye Başkanı Frey ise ABD Başkanı’nın açıklamalarına dün gece düzenlediği basın toplantısında yanıt verdi. Frey “Güçsüzlük kendi eylemlerinin sorumluluğunu almayı reddetmektir. Güçsüzlük kriz zamanında bir başkasını suçlamaktır. Donald Trump Minneapolis’in gücü hakkında hiçbir şey bilmiyor” dedi.

Frey gece boyunca kentte yaşanan yağma olaylarının ve şiddet içeren eylemlerin kabul edilemez olduğunu savunduğu açıklamasında eyalet yönetiminden ek destek istediklerini kaydetti. Frey, Minnesota Ulusal Muhafızları'nın akşam saatlerinden itibaren bankalar, marketler ve eczaneler gibi belirli noktalarda yağmaya karşı konuşlandırıldığını söyledi.

Yorumlar 37 Yorum Var
  • Ziya 30.05.2020 11:45
    Darısı Suud ve bae bin başına zalimlerin ateşi sönmesin cayır cayır yansinlar kuruluşları da yok zaten
  • Neco 30.05.2020 11:27
    göstericileri destekliyoruz, orantısız güç kullanıyor polis Amerikan polisini kınıyorum.
  • Haberci 30.05.2020 11:27
    A haber canlı yayına geçsin
  • atmaca53 30.05.2020 11:14
    nerde kırmızı etekli kız.......
  • özmuşlu 30.05.2020 11:10
    Nerde insan hakları daha düne kadar insan hakları konusunda toz kondurmayan eyyy avrupa ( hristiyanlar ) birliği nerdesiniz ? Niye sesiniz kısık dahi olsa hiç çıkmıyor.Mazlumlara zavallılara karşı iyi çıkar.Bir başkanlık seçiminde bile sesiniz iyi çıkıyordu.Bu mazlumlara karşı sesin niye çıkmıyor.Niye kınamıyorsun.Niye gıgın çıkmıyor.Türkiye ' de olsa böyle bir olay yedi düveli yanına çağırıp , kıyameti koparmaz mıydınız ! Hani niye ses yok.Ama ben bekliyorum.Hani nerde o olmayan 'insan haklarınız' ben söyleyeyim her hal bulut oldu toz duman olup uçtu.Allah rahmet eylesin.
Daha fazla yorum görüntüle