ABD'den büyük övgü: Türkiye en büyük devletlerden birisi!

Türkiye'nin tıbbi malzeme yardımı ABD'nin virüsten en çok etkilenen bölgesindeki Kings Country Hastanesi'ne ulaştı. ABD'li vekil Clarke “Türkler yaptıkları yardımlarla hem dünyada hem de ABD'lilerin hayatında fark yarattı” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 31.05.2020 08:05 GÜNCELLEME 31.05.2020 08:05 DÜNYA
ABD'den büyük övgü: Türkiye en büyük devletlerden birisi!
ABD'den büyük övgü: Türkiye en büyük devletlerden birisi!

Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi, ABD’lilerin hayatlarına dokunmaya devam ediyor. Türkiye’nin gönderdiği tıbbi malzemeler, ABD’nin virüsten en çok etkilenen bölgesindeki Kings Country Hastanesi’nde törenle teslim alındı. Törende bulunan ABD’li federal milletvekili Yvette Clarke, Akşam'a açıklamalarda bulundu.

 

“Kovid-19 hayatımızı alt üst etti. Türk toplumunun yaptığı yardımlar gözlerimi yaşarttı. New York’ta, Brooklyn’de birçok Türk yaşıyor. Gereğinden fazla yardım yapıyorlar. Türkler, Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi, insanların hayatlarında fark yarattı.”

DÜNYADA FARK YARATTILAR

 

“Türkler, iyiliği temsil ediyor. Dünyada fark yaratıyorlar. Başkente döndüğümde bundan bahsedeceğim. En zor şartlara sahip olan bu hastaneye gönderilen yardımlar ve fedakarlıktan dolayı çok teşekkür ediyoruz.” 

2. DALGA İÇİN HAZIRIZ

Doluluk oranlarının yüzde 70 civarında olduğunu belirten hastanenin CEO’su Sheldon P. McLeod ise şunları kaydetti: “Vakalar aşağı doğru gidiyor. Hastaneyi yeniden açmayı planlıyoruz. İkinci dalganın gelmesi durumunda ise hazırlıklıyız. Türkiye’ye bu yardımlar için minnettarız.”

SOSYAL MESAFEYİ KORUYUN

Kings Hastanesi’nin başhekimi Dr. Steven Pulitzer, “Bir kaç haftadır sayıların azaldığını görüyoruz. İnsanlar evde kalırsa, maske takarlarsa ve sosyal mesafeyi korurlarsa sayıları aşağıda tutabiliriz. 800 civarında hastayı iyileştirdik” dedi. Acil Doktoru Geralda Xavier ise şunları kaydetti: “İkinci dalga için kendimizi hazır hissediyoruz. Daha rahat ve tecrübeliyiz. Hastalarımız iyileşiyor. Elimizde tedavi için henüz bir ilaç yok ancak edindiğimiz tecrübeler var.” 

BÜYÜK DEVLET OLMAK TAM DA BUNU GEREKTİRİR

Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi Eş başkanı Dr. Halil Mutlu, törene yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “İyi devlet olmak, vatandaşlarınıza iyi bakmanızı gerektirir. Ancak dünyanın en büyük devletlerinden biri olmak istiyorsanız, böyle krizlerde tüm insanlığı kendi vatandaşınız gibi görmeli ve yardım elinizi uzatmalısınız. Türkiye, dünyanın en büyük devletlerinden biris. Devletimiz, devletlerarası protokollerle, bizler de STK olarak yaptığımız yardımlarla, en büyük devletlerden biri olmanın gereğini yerine getirdik. Bundan ötürü gururluyuz” dedi. TASC Temsilcisi Burak Firik, “Burada 150’den fazla dilin konuşulduğu mahalledeyiz. Böyle bir yardımın onlardan gelmemesi bölgemizin milletvekili Clarke Hanımefendiyi çok şaşırttı” dedi. 

KAYNAK : Akşam
YORUMLAR 3
  • memur 3 yıl önce Şikayet Et
    kimsenin övgüsüne kalmadık. böyle haber yapmayın lütfen. yüzümüze doğru destek olan sırtımızı dönünce kuyumuzu kazıyor. Gölge etmesinler yeter.
    Cevapla
  • Afyonkarahisar 3 yıl önce Şikayet Et
    Hey Maşallah Allah a şükür Reis adamsın
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    amerkan devleti teröre destek vermesin yeter.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR