Londra'da ırkçılığa karşı protesto

ABD’nin Minnesota eyaletinde polis tarafından gözaltına alındığı sırada öldürülen siyahi George Floyd için İngiltere’nin başkenti Londra’da binlerce kişinin ırkçılığa karşı yürüyüş düzenlediği duyuruldu.

ABONE OL
GİRİŞ 31.05.2020 16:54 GÜNCELLEME 31.05.2020 17:41 DÜNYA
Londra'da ırkçılığa karşı protesto
Londra'da ırkçılığa karşı protesto

ABD'de siyahi George Floyd'un polis tarafından öldürülmesiyle başlayan gösteriler, İngiltere'ye sıçradı. Başkent Londra'da protestocular, "Dayanışma" ve "Siyah hayat önemli" yazılı pankartlarla yürüyüş düzenledi.

 

46 yaşındaki siyahi Amerikalı George Floyd'un polis memuru Derek Chauvin tarafından öldürülmesiyle ABD'de başlayan protestolar, küresel bir tepki haline geldi. İngiltere'nin başkenti Londra'da da protestocular, ırkçılığa karşı sokağa dökülerek kentin güneyindeki Peckham'a yürüdü. "Adalet yok, barış yok" sloganı atan protestocular, "Dayanışma" ve "Siyah hayat önemli" yazılı pankartlar taşıyarak ırkçılığı protesto etti. Kentin başka bir bölgesindeki protestoda ise, "Polisi ortadan kaldır" yazılı pankartlar taşındı. Göstericilere koronavirüs salgını kapsamında güvende kalmaları için maske takmaları ve sosyal mesafe kurallarına uymaları yönünde uyarı yapıldı.

İNGİLTERE MASUM DEĞİL

 

Londra'da ırkçılığı protesto eden bazı protestocular, "İngiltere masum değil" diyerek Peckham'a yürürken, ana yoldaki trafiği durdurdu. İngiltere genelinde daha fazla protesto düzenlemeyi planlayan grup, yarın Trafalgar Meydanı'nda da ırkçılığa karşı yürüş gerçekleştirecek. Birmingham, Manchester, Cardiff ve Glasgow bölgelerinde de önümüzdeki günlerde benzer gösteriler yapılması planlanırken, 7 Haziran Pazar günü Londra'nın merkezinde protesto gerçekleştirileceği aktarıldı.

 

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 4
  • Mümin 3 yıl önce Şikayet Et
    filistinde her gün bir masum ölüyor israil terörü tarafından ...
    Cevapla
  • Termos 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsan hakları ihlali raşizm ve faşizm suçu işleyen Amerika’ya acil uluslararası ambargo, üst düzey nota, her ne gerekiyorsa acil yapılmalı ... Endişeyle izliyoruz
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Ha koçların her ülkeyi karaitirin Fransa ve Almanya'da da yürüyün catisin
    Cevapla
  • furki 3 yıl önce Şikayet Et
    bak gari ırkçıların haslarına hele
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR