ABD sarsılıyor, her yerde olay var! 'Trump sığınağa götürüldü' iddiası

ABD'nin Minnesota eyaletinde siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan gösteriler devam ediyor. ABD medyasında, geçtiğimiz cuma gününe ilişkin bir iddia ortaya atılırken, polis Beyaz Saray önündeki kalabalığa ilk kez müdahale etti.

ABONE OL
GİRİŞ 01.06.2020 09:22 GÜNCELLEME 02.06.2020 13:22 DÜNYA
ABD sarsılıyor, her yerde olay var! 'Trump sığınağa götürüldü' iddiası
ABD sarsılıyor, her yerde olay var! 'Trump sığınağa götürüldü' iddiası

ABD’nin Minneapolis kentinde, siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan gösteriler altıncı gününde.

 

 

Çok sayıda eyalette güvenlik güçleriyle protestocular arasında çatışmalar yaşanırken, protestolar geçtiğimiz cuma günü Beyaz Saray çevresine de sıçramıştı.

Protestocuların Beyaz Saray önündeki demir barikatları yıktıkları anlara ilişkin bir iddia ortaya atıldı. Amerikan CNN televizyonunun, bir Beyaz Saray yetkilisi ve güvenlik gücünden bir kayanağa dayandırdığı haberine göre, Trump o anlarda sığınağa götürüldü.

 

 

Trump’ın yanında eşi Melania ile küçük oğlu Barron’un da olduğu ile sürülürken, Trump'ların Beyaz Saray’ın altındaki sığınakta 1 saat kaldığı iddia edildi.

ABD Başkanı Trump, Twitter üzerinden bu iddiayı yalanladı. 

Son dakika: ABD sarsılıyor, her yerde olay var! 'Trump sığınağa götürüldü' iddiası

POLİS MÜDAHALEDE BULUNDU 

Öte yandan, Beyaz Saray önündeki protestolara polisten müdahale geldi.

Beyaz Saray’ın önündeki Lafayatte Park’ta ilk kez cuma günü toplanmaya başlayan protestoculara o günden bu yana müdahale etmeyen polis, göstericlerin sayısının arttığının gözlemlendiği TSİ 05.00 sıralarında, kalabalığa ses bombası ve gözyaşartıcı gazla müdahalede bulundu.

Başkent Washington’da TSİ 06.00’da sokağa çıkma yasağı ilan edilecek. 

Son dakika: ABD sarsılıyor, her yerde olay var! 'Trump sığınağa götürüldü' iddiası

BÜYÜK KENTLERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

AA'da yer alan habere göre Washington DC, Atlanta, Chicago, Denver, Los Angeles, Seattle ve San Francisco gibi büyük kentler dahil en az 40 şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, pazar günkü protestolar için 15 eyalette Ulusal Muhafız birliklerinin yine destek için göreve çağrıldığı kaydedildi. 

ŞİDDET VE YAĞMA OLAYLARI ARTTI

California’daki Long Beach ve San Jose şehirlerinde birçok dükkanda yağmalamalar yaşanırken, Indianapolis’teki gösteriler sırasında çıkan çatışmalarda ise iki kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. New York’un değişik bölgelerde devam eden protestolarda da zaman zaman polis ile gergin anlar yaşandı. 

POLİSLE GÖSTERİCİLER KARŞI KARŞIYA

Brooklyn Köprüsü üzerinden Manhattan’a giren kalabalık bir protestocu grup, Union Meydanı’nda çevik kuvvet polisi ile karşı karşıya geldi, çıkan arbedede onlarca gösterici gözaltına alındı, olaylarda bir polis aracı yakıldı. 

Son dakika: ABD sarsılıyor, her yerde olay var! 'Trump sığınağa götürüldü' iddiası

YAĞMAYA KARŞI ÖNLEM ALIYORLAR

Göstericiler Manhattan'daki tarihi St. Patrick’s Katedralinin duvarları da dahil birçok binaya sprey boya ile “Nefes Alamıyorum” yazdı. Yağmalama ve hasara karşı bazı iş yeri sahipleri, mağazalarının kapı ve pencerelerini tahta plakalarla kapattı. 

POLİS ŞEFİ DE GÖSTERİCİLERLE YÜRÜDÜ

Öte yandan, protesto gösterilerinin çoğunda polisle yaşanan gerginlikler öne çıkarken, bazı gösterilerden sosyal medyaya düşen görüntüler ise protestolara farklı bir boyut kattı.

New Jersey’nin Camden Bölgesi Polis Şefi Joe Wysocki’nin göstericiler arasında yumruğunu kaldırarak onlarla yürümesi polisin protestocularla dayanışma örneği göstermesi açısından takdir topladı. 

EYLEMCİLERE KATILDI

Aynı şekilde Michigan’ın Flint Township kasabasından gelen görüntülerde de Genesee Bölgesi Şerifi Christopher Swanson’un göstericilerin “Bizimle yürü” talebine olumlu cevap vererek protestoya katılması sosyal medyada en fazla paylaşılan pozitif videolardan biri oldu. 

 

YORUMLAR 108 TÜMÜ
  • türk halkı :) 3 yıl önce Şikayet Et
    Endişe ile takip ediyoruz. İki trafa da itidal çağrısı yapıyoruz
    Cevapla
  • Refik 3 yıl önce Şikayet Et
    Fetöcüler ve İSrailde Trumpın gitmesini istiyor. Uyanık olalım. Gelen gideni aratmasın.
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 3 yıl önce Şikayet Et
    amerika müslüman ülkeleri hep tehdit etti ben sizin içerden bir karıştırırsam siz kendinizi toparlayamazsınız siz dış ülkelere karışmayın kendi içinize karışın diyordu.şimdi trump amerikanın iç kaos ve karışıklığına ne yapacak göreceğiz
    Cevapla
  • salih 3 yıl önce Şikayet Et
    ne güldüm . ey büyük allahım beklenen gün geldi
    Cevapla
  • kılıç 3 yıl önce Şikayet Et
    Endişeliyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR