Türkiye destekli Libya Ordusu başkent Trablus'u ele geçirdi

Türkiye destekli Libya Ordusunun Sözcüsü Muhammed Kanunu, başkent Trablus'un tamamının artık UMH güçlerine geçtiğini ve tüm idari sınırların kontrol altına aldığını duyurdu. Türkiye'de bulunan Libya Başbakanı Sarrac, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek.

ABONE OL
GİRİŞ 04.06.2020 11:48 GÜNCELLEME 04.06.2020 16:55 DÜNYA
Türkiye destekli Libya Ordusu başkent Trablus'u ele geçirdi
Türkiye destekli Libya Ordusu başkent Trablus'u ele geçirdi

Geçtiğimiz ay, 6 yıldır Hafter'in elinde olan ve ülkenin batısının kontrol altında tutulmasında önemli bir rol sahibi olan Vatiyye Hava Üssü geri alınmıştı. Son günlerde ise, Trablus'un güneyinde aralarında Hamza, Yermuk, Es-Savarih askeri kamplarının da yer aldığı geniş bir bölgeyi işgalcilerden arındırılmıştı. Dün de Hafter güçlerinin elindeki Trablus Havaalanı kontrol altına alınmıştı.

 

BAŞKENT TAMAMEN KONTROL ALTINDA

Türkiye'nin desteğiyle ilerleyen Libya Ordusu, bugün de başkentin tamamını ele geçirdi. Açıklama yapan Libya Ordu Sözcüsü Muhammed Kanunu, "Kahraman askerlerimiz başkent Trablus'un tamamını ele geçirdi ve tüm idari sınırlar kontrol altına alındı" dedi. Hafter güçlerinin başkentten çekilmeye başladığı bildirildi.

Trablus Havalimanı'nın güneyindeki Tveyşe bölgesi de Hafter'den kurtarıldı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 66 TÜMÜ
  • keamu 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaşasın Türk Libya dostluğu. Serraç Allah seni muvaffak etsin inşallah seninle birlikte Libyayı o hafter denen itten kurtarıcaz.
    Cevapla
  • 1 isi 3 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah büyük reis RTE ile. Nereden nereye geldik devam reis seninleyiz
    Cevapla
  • Coskun 3 yıl önce Şikayet Et
    Yemen de bizim olmalı. Mısır'da Kudüs'e bizim olmalı. Süriye de, Umman'da bizim olmali Buralar içte devlet dışta bize bağlı olmalı.Yoksa müslümanlar inim inim inlemeye devam eder buralarda
    Cevapla
  • mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    bizim olması hedef değil, zalimlerden ve haydutlardan kurtarılması hedef
    Cevapla
  • Bingollu düşünür 3 yıl önce Şikayet Et
    Orta Asya dan Müslümanları alıp Libya-Filistin ve diğer kritik Arap ülkelerine yerleştirerek TC ye sadık toplum oluşturmalıyız. Yoksa Araplara güven olmaz, cabuk kandirilabilirler. Maalesef iki yuzlu bati, yahudileri avrupa 've abdden Filistine ve israile yerlestirerek cogunluk elde ettiler. Zamanla halkin cogunlugu isrsillileri benimsenmis oldu. Hakiki Filistinliler 've israildeki muhalifler zamanla oldurulduler, tasfiye edildiler. Saf irk yahidilik projesi sanki. Bak filistin elden gitti, gidecek. Reis bir an evvel istikan politikasini uygulayalim, 10 yil sonra meyvelerini cok bariz aliriz insasllah.
    Cevapla
  • Müslüman Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Çoook şükür Elhamdülillah RABBİM cc REİSİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN İNŞAALLAH AMİN AMİN AMİN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR