İstanbul'dan Modena'ya ulaşan dayanışma

Koronavirüs'ün Avrupa'da en çok yıkıma uğrattığı yerlerin başında İtalya geliyor. Her ne kadar normalleşme sürecine onlar da girmiş olsa da salgının izlerini halen görmek mümkün. Ancak bu haber sanılanın aksine koronavirüs'ün korku pompaladığı haberlerden değil, umut bağı oluşturacak, yürekleri ısıtacak cinsten.

ABONE OL
GİRİŞ 04.06.2020 14:54 GÜNCELLEME 04.06.2020 14:54 DÜNYA
İstanbul'dan Modena'ya ulaşan dayanışma
İstanbul'dan Modena'ya ulaşan dayanışma

İtalya Koronavirüs salgınından çok büyük yaralar aldı. 35 bine yakın kişi yaşamını yitirirken, milyonlarca kişi korkuyla aylar boyunca evlerinde kaldı. Yeni yeni normalleşme sürecinde adaptasyon sağlamaya başlayan İtalya'dan yürekleri ısıtacak bir haber geldi. Bir dayanışmanın hikayesi bu haber.

 

İSTANBUL'DAN MODENA'YA

Modena İtalya'da sagında en çok etkilenen yerlerden biri oldu. Ancak günümüzde normalleşme sürecini sağlıkla sürdürmeye çalışan halk, günlük yaşamına da devam etmeye, "yeni normale" alışmaya çalışıyor.

Modenalı Roberto Mastrolia, İtalya'da oldukça yaygın olan motorsiklet kullanıcılarından biri. Motosikletine internet üzerinden bir parça sipariş arayan Mastrolia'nın yolu, İstanbul'daki bir yedek parça firmasıyla kesişti.

 

Siparişini veren İtalyan, birkaç hafta içerisinde eline ulaşan kargo paketi ile birlikte bir mektupla karşılaştı. Mektup kusurlu bir dil bilgisi ile yazılmış olsa 49 yaşındaki İtalyan'ı mutlu etmeye yetti.

DAYANIŞMA MEKTUBU

Roberto paketten çıkan mektubu açınca, pek de iyi olmayan bir İtalyanca ile yazılmış ama mesajı açıkça belli olan bir metin ile arşılaştı. Türk yedek parçacının kaleme aldığı mektupta “Sevgili Roberto, Kovid-19 ile mücadelede İtalyan insanlarla birlikteyiz. Umarım sağlıklı günlerde keyifli, güvenli ve eğlenceli yolculuklar dilerim. İyi eğlenceler." yazıyordu.

Mastrolia, “Bu sabah paketi açtığımda bu mektubun İstanbul'dan geldiğini gördüm ve heyecanlandım. Sınır tanımayan bir dayanışmanın sıcaklığını hissettim" dedi

"MEKTUBU BEKLEMİYORDUM"

49 yaşındaki Roberto Mastrolia, İtalya'da bu yedek parçayı bulmakta zorlandığını, bu yüzden Türkiye'den sipariş ettiğini belirtirken, böyle bir mektubu alacağını da hiç düşünmediğini ifade etti.


Mastrolia “Bunlar sadece birkaç kelime ama kalbimi ısıtmaya yetti.normalleşmeye çalıştığımız bu dönemde. Şimdi, bu parçalar sayesinde, Tuscan-Emilian Apennines'deki eşimle evlilik yıldönümümüzü kutlamak istiyorum" dedi.  

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR