Nijerya'da 25 köylüyü katlettiler

Nijerya'nın kuzeybatısında düzenlenen silahlı saldırılarda 25 kişi hayatını kaybetti. Yüzlerce kişi güvenlik nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı. Yüzlerce büyükbaş hayvanın telef olduğu saldırılarda çok sayıda ev de kundaklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.06.2020 20:12 GÜNCELLEME 04.06.2020 20:12 DÜNYA
Nijerya'da 25 köylüyü katlettiler
Nijerya'da 25 köylüyü katlettiler

Ulusal basında yer alan haberlere göre, motosikletli silahlı kişiler, Zamfara eyaletine bağlı Zaman Gira, Awala, Yargada Bolakke ve Gidan Runji köylerine saldırdı.

 

Saldırılarda 25 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı. Yüzlerce kişi güvenlik nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Zamfara Eyalet Polis Sözcüsü Muhammed Shehu, olayı doğruladı ancak ölü sayısına ilişkin bilgi vermedi.

 

Shehu, güvenlik güçlerinin bölgeye sevk edildiğini ve soruşturma başlatıldığını kaydetti.

- OTLAK KAVGASI

Zamfara eyaleti, 4 yıldır hayvancılıkla uğraşan Fulaniler ile çiftçilik yapan bazı kabilelerin şiddetli çatışmalarına sahne oluyor.

Hayvanlarını otlatmak için ülkenin güneyine göç eden Fulaniler, çiftçilerin hayvanlarını çalmaya çalıştığını ve kendilerine saldırdığını iddia ediyordu.

Bölgede yaşanan çatışmalar nedeniyle yaklaşık 2 bin kişi hayatını kaybetmiş, binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

Zamfara Eyaleti Valisi Bello Muhammed Matawalle öncülüğünde geçen sene iki grup, aralarındaki çatışmaları bitirecek barış anlaşması imzalamıştı ve bu kapsamda 2 binden fazla çete üyesi silahlarını hükümete teslim etmişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR