Bolsonaro DSÖ'yü suçladı: Gerekiyorsa örgütten çekiliriz

Dünya Sağlık Örgütü'ne ABD'nin ardından Brezilya'dan da rest geldi. Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, "ABD, DSÖ'den çekildi, biz de üzerinde çalışıyoruz. Ya DSÖ ideolojik taraf olmadan çalışır ya da biz de bu organizasyondan çekiliriz" şeklinde konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 06.06.2020 14:23 GÜNCELLEME 06.06.2020 14:23 DÜNYA
Bolsonaro DSÖ'yü suçladı: Gerekiyorsa örgütten çekiliriz
Bolsonaro DSÖ'yü suçladı: Gerekiyorsa örgütten çekiliriz

Brezilya basınında çıkan habere göre Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Alvorada Sarayı önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Halkın ülkede olup bitenle alakalı ülke dışından görüş almaya ihtiyacı olmadığını söyleyen Bolsonaro, "ABD, DSÖ'den çekildi, biz de üzerinde çalışıyoruz. Ya DSÖ ideolojik taraf olmadan çalışır ya da biz de bu organizasyondan çekiliriz." dedi.

 

Nüfusu 210 milyonu aşan Brezilya'da 35 bin 26 kişi, koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybederken bugüne kadar ise 645 bin 771 vakaya rastlandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın mayıs ayının sonunda yaptığı açıklamada, Çin'in DSÖ üzerinde hakimiyet kurduğunu belirtmiş ve organizasyonun ülkenin "esaslı reform" talebini yerine getirmediğini söyleyerek, ülkesinin DSÖ ile ilişkisini kestiğini belirtmişti.

 

Dünyada ABD'den sonra en çok vakanın görüldüğü Brezilya, Latin Amerika'da salgınının merkez üssü haline gelmesine rağmen virüsü "küçük bir grip" olarak gören Bolsonaro, salgına karşı yeterli önlem alınmadığı için eleştirilmiş ve bu nedenle ülkede bir ayda 2 sağlık bakanı değişmişti.

YORUMLAR 4
  • sezer 3 yıl önce Şikayet Et
    sen bosver virusu samba yap sizin millet bağışıklık geliştiriyor oyle dememismiydin ne oldu bağışıklık isine
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    başta bir şey olmaz dedi şimdi virüs kontrolden çıkınca dsö suçluyor geçti bolunun pazarı sür eşeğini abd ye
    Cevapla
  • Salk 3 yıl önce Şikayet Et
    Bolu'nun değil len o deyim, Bor'un. :))))))))
    Cevapla
  • Turan 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten sen abd nin şeyisin. Seni şaibelerle oraya getiren patronunun ne derse o olur... Gayrı yolların gayrı yöneteni, sen git ormanları yak ki abd ye tarım alanı açasın..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR