İngiltere’de binlerce kişi ABD’de George Floyd’un polis tarafından öldürülmesini protesto etmek amacıyla sokaklara indi. Protestocular, köle tüccarına ait olan heykeli yıktı.

ABD’de George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolar tüm Avrupa’ya yayıldı. İngiltere’nin Bristol kentinde binlerce kişi Floyd cinayetini ve artan polis şiddetini protesto etmek için sokaklara indi. Protestocular, gösteriler sırasında 17. yüzyılda yaşamış ve köle tüccarı olarak bilinen Edward Colston’ın bronzdan heykelini ip ve halat yardımı ile yıktı. Protestocular, heykelin devrilmesinin ardından alkışlayarak, kutlama yaptı. Bazı protestocuların ise heykelin üstüne çıkarak, zıpladığı görüldü.

Öte yandan Edward Colston’ın 80 bin kadın, çocuk ve erkeği Afrika kıtasından Amerika kıtasına köle olarak, taşıdığı tahmin ediliyor.

Yorumlar 58 Yorum Var
  • Şuhudi Çelik 08.06.2020 11:57
    Zulüm görmeyen kalmadı, düşman azdı, zalimliğini aşikar yapar oldu, yaptı.Köle tüccarları nın kanunlarında adaletin olmadığını bütün milletler yaşadı, gördü, anladı.Firavunların el atmadıkları kara parçası zulüm yapmadıkları halk kalmadı. En son Amerikayı keşfetmiş orada tezgahı kurmuşlardı, o devlet senin bu devlet benim insanları sömürdüler, artık zulüm yapacak sömürecek gözü açılmamış, dünya da millet kalmayınca uzayda için de yaşam olan insan olan gezerken var mı diye araştırıyorlardı. bunun için uzaya seferler yapıyorlardı. Uzay da yaşam yok. Deniz bitti derler ya sizin için de millet bitti. şimdi hesap verme zamanı.
  • RECEP 08.06.2020 11:43
    çok iyi etmişler elleri dert görmesin. birgün gelir ummadığın taş döner yara baş
  • Çerkez 08.06.2020 11:43
    Eeee ABD bıldır ki hurmalar..............
  • afy 08.06.2020 10:37
    öyle ise bu utanç heykeli için çok geç kalınmış bir hareket
  • Reis 08.06.2020 10:01
    İnanmayın bu kalleşlere dünyayı ateşe veren ingiliz ve yahudileridir
Daha fazla yorum görüntüle