Hamaney, petrol taşıyan tankerlerin Cihad ettiğini ileri sürdü

İran'ın dini lideri Ali Hamaney, ABD'nin ambargolarına rağmen Venezuela'ya petrol taşıyan tankerin mürettebatını tebrik edip 'Cihad' yaptığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.06.2020 11:13 GÜNCELLEME 09.06.2020 11:53 DÜNYA
Hamaney, petrol taşıyan tankerlerin Cihad ettiğini ileri sürdü
Hamaney, petrol taşıyan tankerlerin Cihad ettiğini ileri sürdü

İran mayıs ayı sonunda, Washington yönetiminin uyguladığı ekonomik yaptırımlar nedeniyle yakıt konusunda büyük sıkıntı yaşayan Venezuela'ya 1.5 milyon varil benzin taşıyan beş tankerlik bir filo gönderdi.

 

Petrol gönderimine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan İran'ın dini lideri Ali Hamaney, tankerin mürettebatlarını tebrik ederken görevlerinin dini bir mücadele olduğunu iddia etti. Hamaney, tankerlerin ABD'nin ambargo ve tehditlerine ve rağmen, Venezuela'ya gönderilmesini 'büyük bir iş' olarak niteledi. Hamaney tankerlerin mürettebatları ile ilgili, "İyi iş çıkardınız. Bu bir Cihad'dı ve ülkeye şeref getirdi.'' ifadelerini kullandı. Hamaney, denizciler için dua etti.

Venezuela lideri Nicolas Maduro'nun gitmesini isteyen ABD hükümeti, tankerlerin güzergahı boyunca ülkeleri İran gemilerinin herhangi bir yardım alması durumunda sonuçların olacağını söyleyip teslimatı önlemeye çalıştı. Venezuela'nın BM elçisi gemilerin 'Birleşik Devletler tarafından yakında askeri güç kullanımı tehdidi' ile karşı karşıya olduklarını aktarmıştı.

 
KAYNAK : Star.com
YORUMLAR 1
  • Kul 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR