Uğruna 4 kişinin öldüğü kayıp hazine sonunda bulundu

ABD'li antika koleksiyoncusu Forrest Fenn, yaklaşık 10 yıldır keşfedilemeyen hazinenin Rocky Dağları'nda bulunduğunu açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.06.2020 12:58 GÜNCELLEME 09.06.2020 12:58 DÜNYA
Uğruna 4 kişinin öldüğü kayıp hazine sonunda bulundu
Uğruna 4 kişinin öldüğü kayıp hazine sonunda bulundu

Kanada'daki Britanya Kolumbiyası'nın en kuzeyinden, Amerika Birleşik Devletleri'nin güneybatısındaki New Mexico'ya kadar yaklaşık 4,830 km boyunca uzanan Rocky Dağları'da, 89 yaşındaki sanat ve antika koleksiyoncusu Forrest Fenn'in, 10 yıl önce başlattığı hazine avı için sakladığı, değerli mücevherler bulunan hazine sandığının bulunduğunu açıkladı. İçinde zümrüt, yakut, elmas, altın gibi pek çok değerli mücevher ve eşya olan bir bronz sandık, on yılın ardından gizlendiği Rocky Dağları civarından çıkartıldı. Hazineyi Rock Dağları'na gizleyen 89 yaşındaki Forrest Fenn, pazar günü yaptığı açıklamada 'doğudan gelen' ve isminin açıklanmasını istemeyen bir kişinin sandığı birkaç gün önce bulduğunu açıkladı. Hazinenin bulunduğundan, bu kişi tarafından kendisine gönderilen bir fotoğrafla emin olduğunu ifade etti.

 

10 yıldır binlerce kişi hazineyi bulmak için uğraştı

Kendisine nasıl hissettiği sorulduğunda da "Bilmem, kısmen sevinçli, kısmen üzüntülüyüm çünkü arayış sona erdi" cevabını verdi. Fenn, 2010'de yayımlanan otobiyografisine 24 mısralık bir şiir ekleyerek hazinenin bulunması için yeterli ipuçlarının burada olduğunu açıklamıştı. Bunun üzerine yüz binlerce define avcısı harekete geçerek arama çalışmalarına başlamıştı. Hazine için pek çok kişi işini bıraktı ya da maddi birikimlerini harcadı. En az 4 kişi bu uğurda yaşamını yitirdi. Santa Fe'de yaşayan Fenn, 9 kilogram ağırlığındaki sandığı gizleyerek insanlara eski tip bir macera yaşatmak istediğini ifade etmişti.

 

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • İşli 3 yıl önce Şikayet Et
    İşin mi yok
    Cevapla
  • k-keskin 3 yıl önce Şikayet Et
    insanlarla dalga geçmiş adeta
    Cevapla
  • Kerim 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş adamların derdine bak nelerle ugraşıyorlar birde dön bizim memlekete bak ekonomi işsizlik göçmen sorunu terör ne arasan var kardeşim şimdi bu habere bak gelde bu ülkelere özlem duyma televizyonda Almanyada vosvogen üretilen şehirdeki fabrikayı gördüm Vallahi heves ettim kardeşim inşallah Rabbim bizlere oralara gitmeyi nasip eder...
    Cevapla
  • Okuyucu 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun sana hemen bir kişinin egosunu Türkiye'nin işsizliği ile ekonomisi ile falan filan bağladın sanki orda bu gibi durum yok
    Cevapla
  • Deli 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendin cal kendin oyna hesabı
    Cevapla
  • heredot cevdet 3 yıl önce Şikayet Et
    türkiyede yayınlasaydın şiiri, ertesi gün manşet,,, kayıp hazine bulundu,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR