ABD'nin Libya'daki Ruslara karşı asker gönderelim teklifini Tunus reddetti

Tunus Savunma Bakanı İmad el-Hazki, ülkede yabancı güçlerin konuşlandığı iddialarının asılsız olduğunu ve yabancı askeri üs kurulmasını kabul etmediklerini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 12.06.2020 10:58 GÜNCELLEME 12.06.2020 10:58 DÜNYA
ABD'nin Libya'daki Ruslara karşı asker gönderelim teklifini Tunus reddetti
ABD'nin Libya'daki Ruslara karşı asker gönderelim teklifini Tunus reddetti

Yerel bir radyoya açıklamalarda bulunan Hazki, "Tunus, topraklarının askeri operasyonlar ya da yabancı askeri üsler için kullanılmasını kabul etmez. Ülkemiz, geçmişte olduğu gibi bugün de kara, deniz ve hava sahalarında egemenliği elinde bulundurmaya devam ediyor. Hiçbir yabancı gücün ülkemizde bulunmasına izin vermeyiz." dedi.

 

Libya krizine ilişkin de değerlendirmeler yapan Hazki, Libya'ya her türlü yabancı müdahaleyi reddetme konusundaki tavırlarının açık olduğunu söyledi. Her zaman siyasi çözümden yana olduklarını, Libya'da askeri bir çözümün mümkün olamayacağını düşündüklerini vurgulayan Hazki, Libya'da çözüme götürecek siyasi girişimleri desteklediklerini dile getirdi. ABD’nin Afrika’daki askeri operasyonlarından sorumlu komutanlığından (AFRICOM) 29 Mayıs'ta yapılan açıklamada, AFRICOM Komutanı Stephen Townsend ile Tunus Savunma Bakanı Hazki'nin bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtilmişti.

İki ülke arasındaki eğitim ve tatbikat faaliyetlerinin yanı sıra stratejik iş birliğinin ele alındığı görüşmede, Townsend'in, Rusya'nın Libya'daki faaliyetlerinden duyduğu kaygıya dikkati çekerek, Tunus'a "Güvenlik Güçleri Yardım Tugayını" konuşlandırabileceklerini söylediği aktarılmıştı. Söz konusu açıklama Tunus'ta tartışmalara neden olmuştu.

 

Güvenlik Güçleri Yardım Tugayı, ABD Kara Kuvvetlerine bağlı ve ABD'nin ittifak kurduğu devletlere, güvenlik, eğitim ve tatbikat amacı ile gönderilen birlik olarak biliniyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 4
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    En güzelini yapıyorsunuz yoksa huzurunuz kaçar sakin böyle bir hata yapmayın.
    Cevapla
  • S.E 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenin birine sormuşlar sizde neden iç karışıklık yok diye.onlarda bizde abd ve ingiliz elçiliği yoktur demiş
    Cevapla
  • Şereflikoçhisarli 3 yıl önce Şikayet Et
    Aman ha sakin ha.eğer şeytana uyarsaniz Irak .suriye. libyaya .dönersiniz.
    Cevapla
  • Avsarli 3 yıl önce Şikayet Et
    Cok dogru topram
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR