Almanya'da Türk ailenin çocukları ellerinden alındı

Almanya’da Gençlik Dairesi, masadan düşen 15 aylık Yakup Cemal bebeğe ve 5 yaşındaki Kuzey’e darp iddiasıyla el koydu.

ABONE OL
GİRİŞ 17.06.2020 17:55 GÜNCELLEME 17.06.2020 17:55 DÜNYA
Almanya'da Türk ailenin çocukları ellerinden alındı
Almanya'da Türk ailenin çocukları ellerinden alındı

Almanya’da gündem yine Gençlik Dairesi. Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Dormagen şehrinde yaşayan Altınkaya ailesi bugün şok bir kararla karşı karşıya kaldı. Yaklaşık üç hafta önce masadan düşen ve kemiğinde kırık tespit edilen Yakup Cemal bebeğe, Gençlik Dairesi bugün mahkeme kararıyla el koydu.

 

Yakup Cemal bebeğin 5 yaşındaki abisi de Gençlik Dairesi tarafından darp iddiası nedeniyle ailesinden koparıldı. Çocukların babası Sertan Altınkaya yaşanan olayı Camia’ya anlattı.

“EŞİMİ ‘SEN BUNU TUTAMIYORSUN’ DİYE SUÇLADILAR”

Sertan Altınkaya, çocuğun düştüğünü fakat bunun nasıl gerçekleştiği görmediklerini söyledi. Altınkaya, “Sadece 5 yaşındaki büyük oğlum görmüş nasıl düştüğünü. Masadan düştüğünü söyledi. Ben o gün eve geldikten sonra çocuk rahatladı, uyudu. Uyuduktan sonra biz hastaneyi aradık.” diye kaydetti. Sabah çocuk doktoruna gittiklerini ve doktorun tedbiren röntgen filmi çekmeyi önerdiğini dile getiren Altınkaya, “Ondan sonra eşim hastaneye gitti. Hastane süreci boyunca çok iğrenç davrandılar. Röntgene gittiklerinde çocuk durmamış tabii, 15 aylık çocuk bu. Eşimi suçladılar, ‘sen bunu tutamıyorsun’ diye.” ifadelerini kullandı.

 

“İKİ GÜN BOYUNCA ÇOCUĞUN HER TARAFINI RÖNTGENE ALDILAR”

Altınkaya, eşinin, iki kişi ve çocukla birlikte röntgene gittiğini ve kendisini ağlatarak içeri almadıklarını da ifade ederken, “Bir şekilde röntgen çektirildi, röntgende spiral kırık (Alm. Spiralbruch) tespit edildi. Bu tarz kırık çoğunlukla çocuk istismarı olarak geçtiği için hemen hastaneye yatırıldı ve eşime farklı gözle bakılıdı” diye konuştu. İki gün boyunca çocuğun her tarafının komple röntgene alındığını da belirten Sertan Altınkaya, “Onun üzerine benim büyük oğlanı da istediler kontrol için. Gençlik Dairesi benim çocuğumu kontrol etti, herhangi bir problem çıkmadı. Geçtiğimiz pazartesiden beri her gün değişik değişik sorular ile psikolojimizle oynadılar. Ondan sonra bizim iyi bir aile olduğumuza kanaat getirdiler fakat ortada bir kırık var ve 4 yaşındaki çocuğum ‘Annemle babam ara sıra benim elimi sıkı tutuyorlar, annem daha çok sıkı tutuyor” demiş, bunu da darp olarak anlamışlar. Onu da o şekilde anladıktan sonra çocuklarımı elimizden aldılar.” iddiasında bulundu.

Konuyla ilgili konuşan İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Düsseldorf Bölgesi Kurumsal İletişim Başkanı Mehmet Kurulay da Altınkaya ailesini yakından tanıdıklarını ve böyle bir durumun asla söz konusu olmayacağından emin olduklarını söyledi. Kurulay, Türk konsolosluğunun, avukatların devreye girdiğini ve hukuki süreci yakından takip edeceklerini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR 5
  • Toni 3 yıl önce Şikayet Et
    Hem iyi bir aile olduğunuza karar verdiler,hemide çocukları sizden aldılar,memleketinize dönseydiniz öle olmazdı
    Cevapla
  • Jerry 3 yıl önce Şikayet Et
    Cevaba bak, memleketinize dönseydiniz öle olmazdi
    Cevapla
  • Deli bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Her insanin atar damari vardir oraya basarlarsa cani yanarsa gozu Almanlari tanimaz
    Cevapla
  • Efendi 3 yıl önce Şikayet Et
    iki 3 tane Almanı tarayacaksın birdaha karışmazlar Türklere
    Cevapla
  • Dermanbey 3 yıl önce Şikayet Et
    Eger bizler Almanyada organize olabilmis olsaydik böyle durumlari yasamazdik cünkü onlarda biliyor ki bizler sokaga cikip PKK lilar gibi gösteri yapip hak aramiyoruz ve pasif kaliyoruz,, teroristler bile haksizken hak aramak icin sokaga cikiyorsa ve biz cikmiyorsak malesef kabahat bizdedir,.. bosuna zaman harcamayalim Konsolos ,yurt disi akrabalar BASKANLIGI vs.. hikaye..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR