İsrail'den Yunanistan ve GKRY'ne jest

İsrail'e giden Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ve Libya'nın sınır anlaşmasını İsrail'e şikayet ederek bunun "yasadışı" olduğunu iddia etti. Diğer taraftan Netanyahu, Yunanistan ve GKRY'ne tatile giden İsraillilerin, ülkelerine döndüklerinde Kovid-19 nedeniyle getirilen 14 gün evde karantina şartından muaf tutulacağını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.06.2020 00:52 GÜNCELLEME 18.06.2020 00:57 DÜNYA
İsrail'den Yunanistan ve GKRY'ne jest
İsrail'den Yunanistan ve GKRY'ne jest

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ara verilen uluslararası turizm sektörünün 1 Ağustos itibariyle yeniden faaliyete başlaması için çalışma yürüttüklerini söyledi.

 

Netanyahu, 2 günlük resmi ziyaret için İsrail'e gelen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'i Batı Kudüs'teki Başbakanlık ofisinde ağırladı. 

 

Görüşmenin ardından yapılan ortak basın toplantısında Netanyahu, ülkede 1 Ağustos itibariyle uluslararası turizm sektörünün yeniden faaliyete başlaması için çalıştıklarını belirtti.

Netanyahu, turizm sektörünün faaliyete başlaması halinde İsrailli turistlerin tatile gitmeleri için izin verilecek ülkelerin başında Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) geleceğini ifade etti.

İSRAİLLİLERİ DAVET ETTİ

Miçotakis ise, Yunanistan ile İsrail arasındaki ikili ilişkilerin gün geçtikçe geliştiğini dile getirirken, İsrailli turistleri ülkelerinde ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını kaydetti. 

Turizm sektörünün açılması halinde tatil için Yunanistan ve GKRY'ne giden İsrailliler, ülkelerine döndüklerinde Kovid-19 nedeniyle getirilen 14 gün evde karantina şartından muaf tutulacak.

TÜRKİYE'NİN LİBYA İLE ANLAŞMASI YASADIŞI

Bu arada Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında imzalanan Akdeniz'de Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat'a da değinen Miçotakis, söz konusu anlaşmanın "yasadışı" olduğunu iddia etti. 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 33 TÜMÜ
  • Hıdır BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Körler ve sağırlar birbirini ağırlar...
    Cevapla
  • A.Aydin 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey yunan sizi kurtaracak yine Türkiye olacaktır komşunuzla iyi geçinin ordan burdan medet ummayın halkları bıraksalar iyi olacak ama çıkarcı çevreler bırakmıyor.
    Cevapla
  • SALİH 3 yıl önce Şikayet Et
    Tamda dayısını buldu.Bun teröristin tamamı arka çıksa ne yazar.Kaç paralık bir ülke.
    Cevapla
  • Timur 3 yıl önce Şikayet Et
    İsraile mi şikayet ediyor :D İsrail bugün var yarın yok inşallah....
    Cevapla
  • Alparslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizin hangi işiniz yasal. Lozan anlaşmasına göre 12 adanın silahsız olması gerekirken siz adaları cephaneye çevirdiniz.Batı Trakyadaki Türklere baskı yapıyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR