Kuzey Kore, Kaesong kentinde sembolik olarak ‘elçilik’ işlevi gören Kore-İrtibat Bürosu’nu dün imha etti. İmha anlarına ilişkin görüntüler ise Kuzey Kore Merkez Televizyonu’ndan yayınlandı.

Kaesong’daki ‘elçilik’ olarak işlev gören, resmi diplomatik ilişkilerin yokluğunda Kuzey ve Güney Kore’nin ortak irtibat bürosu olan Kore-İrtibat Bürosu’nu dün, Kuzey Kore tarafından imha edildi. İmha sırasında meydana gelen patlama ile dünya basınının dikkati bölgeye çekildi. Kuzey Kore Merkez Televizyonu, binanın yıkılma görüntülerini anbean paylaştı.

'ÇÖKÜŞÜNE TANIK OLACAKSINIZ' DEMİŞTİ
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un kız kardeşi Kim Yo-jong, Güney Kore’yi ‘düşman’ olarak nitelendirmişti. Kuzey Kore ve Güney Kore sınırında bulunan Kore-İrtibat Bürosu’nu ise ‘işe yaramaz’ olarak değerlendirerek, “Yakında çöküşüne tanık olacaksınız” demişti. Bu açıklamanın ardından Kuzey Kore, irtibat bürosunu hedef alarak imha etti. Binanın imhasının ardından bölgede gerginlik tırmandı.

Yorumlar 9 Yorum Var
  • emre 58 18.06.2020 15:41
    bunlar daha hala ataricilik oynuyorlar. Vay be bizim millet kadar tarih boyunca savaşlar, kan, gözyaşı görmüş ve bir o kadar da böyle silah sesi duymuş bir millet te yoktur. Yeminle şu yabancıların oynadığı oyuna bak. Bu ne ya
  • birisi 18.06.2020 14:52
    yalnız yandaki bina da nasibini alıyor.
  • Fatih 18.06.2020 13:04
    Video yanıltmaca gibi. Sanki suriyede patlatılan bir yeri koymuşlar gibi !
  • a. Ahmet 18.06.2020 12:45
    bunların arkasında çin var. dolaylı yoldan abdye mesaj vermek için, güney köreye karşı kışkırtıyor.
  • Murat 18.06.2020 11:14
    Amerika yemedi güney koreyi mi gözünüze kestirdiniz. Bu kadarsınız işte
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek