İran bir ülkenin daha içişlerine karıştı! Onlarca ölü ve yaralı var

İran destekli Husiler ile Yemen ordusu arasında ülkenin kuzeyindeki Beyda kentinde çatışma çıktı! Çatışmalarda onlarca militanın öldüğünü ve yaralandığını duyuruldu.

ABONE OL
GİRİŞ 22.06.2020 09:34 GÜNCELLEME 22.06.2020 12:14 DÜNYA
İran bir ülkenin daha içişlerine karıştı! Onlarca ölü ve yaralı var
İran bir ülkenin daha içişlerine karıştı! Onlarca ölü ve yaralı var

Orduya bağlı Enformasyon Merkezinden yapılan açıklamada, "Beyda kentinde ordu güçleri ile Husiler arasında yaşanan çatışmalarda onlarca militan öldü ve yaralandı" denildi.

 

Açıklamada çatışmalar sırasında Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin ordu birliklerine hava desteği verdiği, Husilerin askeri araçlarını imha ettiği belirtildi.

Koalisyona ait uçakların ayrıca Necd el-Atik bölgesinde Husilere ait mevziler ve bir silah deposunu hedef aldığı aktarıldı.

 

Husilerden henüz bir açıklama yapılmadı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı operasyonlar düzenleyerek Yemen hükümetine destek veriyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 3
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    iran derdi cogunu gebertmis efendi sanada dokunmasin aman dikkat .!
    Cevapla
  • Kürşat 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne Suudi Ne de İran! Tek lider Türkiye! Allah Kahhar eylesin Zalimlerin Kabilesini!!!
    Cevapla
  • Muhammed 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir ülkede daha mı? Yeni mi başlamışlar bu işe? İç işlere karışmak mı? Suud ne yapıyor acaba Yemen'de..? Paraya degil de Allah'a kul olsanıź keşke..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR