Bölgede İran'a üst üste darbe! Kritik hedef imha edildi

Yemen ordusu, ülkenin batısındaki Hudeyde'de İran destekli Husilere ait patlayıcı ve insansız hava araçlarının (İHA) bulunduğu deponun imha edildiğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.06.2020 07:19 GÜNCELLEME 27.06.2020 11:06 DÜNYA
Bölgede İran'a üst üste darbe! Kritik hedef imha edildi
Bölgede İran'a üst üste darbe! Kritik hedef imha edildi

Yemen ordusuna bağlı Amalika Güçleri Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamada, düzenlenen operasyonla imha edilen deponun Hudeyde'nin merkez kentinin doğu banliyölerinde bulunduğu belirtildi.

 

MİSİLLEME OPERASYONU

Operasyonun, Husi milislerin orduya ait mevzilere yönelik başlattığı topçu saldırılarına ve Hudeyde'deki ateşkesin ihlaline misilleme olarak düzenlendiği ifade edildi.

 

ONLARCA ÖLÜ VE YARALI VAR

Söz konusu saldırıda aralarında üst düzey bir komutanın da olduğu onlarca Husi militanın öldüğü veya yaralandığı kaydedildi.

Saldırının ardından deponun bulunduğu alandan alevlerin yükseldiği ve uzun süre patlama seslerinin duyulduğu aktarıldı.

Husiler Hudeyde kent merkezi ile limanını, hükümet güçleri ise kentin güney ve doğu girişlerini kontrol altında bulunduruyor.

KOALİSYON BÜNYESİNDEKİ BİR BAHREYN ASKERİ ÖLDÜ

Öte yandan Bahreyn Silahlı Kuvvetleri, Yemen'deki koalisyon güçleri bünyesinde görev yapan askerlerinden birinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bahreyn Silahlı Kuvvetleri, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri bünyesinde görev yapan asker Cuma Mübarek Salim'in yakınlarına başsağlığı diledi.

Cenazesi Bahreyn'deki İsa Hava Üssü'ne getirilen asker için burada tören düzenlendi.

Açıklamada, konuya ilişkin detaylı bilgi verilmedi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • samet 3 yıl önce Şikayet Et
    yemen'de husiler haklı zira onları topragından kovmak isteyen suud bae bahreyn koalisyonu yani israil in emir erleri var. ister politik ister hak yonuyle olsun husilere destek vermeliyiz
    Cevapla
  • dost bir 3 yıl önce Şikayet Et
    yemen çok karışık iran yemende söz sahibi burada savaş gerilla savaşıyla yapılıyor. amerikan destekli arabistan ve birleşik arap emirliklerinin burnunun dibinde bir savaş. turkiye buraya çok uzak bir de buranın halki Şia turkiyeyi dost görmez. turkiye bura girerse çıkamaz derim. savaş Sünni Şia savaşı birde jeopolitik bir savaş. gerilla savaşında kara gücüyle başarı sağlanır yoksa havadan vurmakla iş bitmez.bizim oraya kara gücü göndermemiz asla mümkün değildir. bu savaş ancak ateş kes ilan edilerek sona erer. yoksa bitmez buradaki savaş petrol ipek yolunu irana kaptirmamak jeopolitik bir savaş. bulaşmamalı .ne irandan ne arabistandan bize fayda gelmez.
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yemen'de Suudi guruların aleyhine İran'ı destekleyip selefi guruplara Libya mesajı vermezsek, Libya'da yakamızı bırakmayacak bu şer gurubu
    Cevapla
  • Türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Yemen'de ne taraftayız? kim hak kim batıl? yemeni kimsesiz bırakamayız.
    Cevapla
  • Pöh45 3 yıl önce Şikayet Et
    Acaba bizim sihaların emeği varmı bu işte. Heryere yetişiyorlar maşaallah diyesim var.
    Cevapla
  • shahuj 3 yıl önce Şikayet Et
    Yemende Vestel Karayel kullaniliyor. Ama bu olayda var mi bilinmez.
    Cevapla
  • Ak100 3 yıl önce Şikayet Et
    Yemen'de yokuz diye biliyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR