Türkiye'nin Libya başarısını yazdılar: Türkiye, Macron'un hayallerini suya düşürdü

Bloomberg, Libya’da Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Trablus hükümetine karşı bir “savaş şüphelisi” olan Hafter’i meşru kılmak için uğraşan Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Türkiye’ye esip gürlemesinin ardındaki amacın Fransa’nın Libya’daki kusurlarını örtmek olduğunu yazdı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.06.2020 19:23 GÜNCELLEME 27.06.2020 19:23 DÜNYA
Türkiye'nin Libya başarısını yazdılar: Türkiye, Macron'un hayallerini suya düşürdü
Türkiye'nin Libya başarısını yazdılar: Türkiye, Macron'un hayallerini suya düşürdü

Yazıda, Libya’da elle tutulur bir şeyler yapan tek kişinin, Ulusal Mutabakat Hükümetine verdiği destekle Hafter güçlerinin geri çekilmesini sağlayan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğu vurgulandı.

 

ABD merkezli Bloomberg’de Bobby Ghosh tarafından “Türkiye Macron’un hayallerini suya düşürdü” başlıklı bir yazı kaleme alındı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Trablus hükümetine karşı bir “savaş şüphelisi” olan Hafter’i desteklediği belirtilen yazıda, Macron’un kendini sessiz sedasız Hafter’den uzaklaştırabilecekken, bunun yerine Fransa’nın Libya’daki iç savaştaki dahiliyetini artırdığına işaret edildi.

 

"MACRON HAFIZA KAYBI YAŞIYOR"

Yazıda, Türkiye’ye yönelik haksız ithamlarda bulunan Macron’un hafıza kaybı yaşadığı ifade edildi.

Macron’un tek yaptığının Trablus’u zorla alma arzusundan vazgeçmeyen Hafter’i meşru kılmak olduğu vurgulanan yazıda, arkasına Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya gibi müttefikleri alan Hafter’in, Fransız hamilerine karşı, onların Birleşmiş Milletler destekli hükümete davrandığı gibi, tam bir umursamaz tutum ortaya koyduğu kaydedildi.

Yazıda, Macron’un kendini Hafter tarafından köşeye sıkıştırılmış bulduğu ve onu bir türlü terk edemediği dile getirildi.

"LİBYA'DA ELLE TUTULUR ŞEYLER YAPAN TEK KİŞİ ERDOĞAN"

Libya’da elle tutulur bir şeyler yapan tek kişinin Ulusal Mutabakat Hükümetine verdiği destek Hafter güçlerinin geri çekilmesini sağlayan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu belirtildi.

"MACRON İÇİN UTANÇ VERİCİ DURUMLAR AÇIĞA ÇIKTI"

Libya’da olayların gidişatının değişmesinin, Macron ve Fransa Dışileri Bakanı Le Drian için utanç verici bazı durumların açığa çıkması anlamına geldiği ifade edilen yazıda, Hafter güçlerinin elinden alınan topraklarda bulunan toplu mezarların Fransa’nın desteklediği kişinin, muazzam ölçekte zulümler gerçekleştirdiğini gözler önüne serdiği vurgulandı.

"TÜRKİYE'YE ESİP GÜRLEYEREK FRANSA'NIN KUSURLARINI ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR"

Macron’un Türkiye’ye esip gürlemesinin ardındaki amacının Fransa’nın kusurlarını örtmek olduğu vurgulanan yazıda, “Macron’un Ankara ile başka hesapları da var: Doğu Akdeniz’deki enerji haklarıyla ilgili rekabet gibi.” Yorumu yapıldı.

 

 

YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • B A L T A C I 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizlerin hükmü bitdi şimdye kadar sömürdünüz artık ülkeler uyandı ha hala uykuda olanlar var o asalaklarda bunlara canak tutup canakda yal yiyor bizdede uyuyup rüya görenler rüyalarında ikdidar olmuşlar şen ortaklar chp hdp ip sp deva care her neyse rüyalarına dönsun ler bir bir satıyorlar vatanı izmir bayrak deyişmiş mavi beyaz para nın üştünde bay müdürün resmi karaşener hayitide ada almış karamolla mısıra füravun olmuş demirin taşda teksasda kovboy olmuş neyse rüyadan uyanmışlar pencere acık kalmış üsleride acık kalmış anlayan anladı vesselm
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Rotschildler reisle anlaşmak zorundalar,macronu yollamasınlar kendileri gelsinler anlaşsınlar.
    Cevapla
  • Payitaht 3 yıl önce Şikayet Et
    Acemi Çaylak, REİS le aşık atmak senin ne haddine,
    Cevapla
  • admin 3 yıl önce Şikayet Et
    bence de macronun beyin olumu gerceklesmis ne yaptigini bilmiyor bunamis
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Geçmişi zaten kirli fransanın eskiden sokağa pislerlermiş sokak çok pis kokmaya başlayınca koku üretmeye başlamışlar. Neden kendilerini temizlememişler. Osmanlı gelince banyo etmeyi tuvalete etmeyi öğrenmişler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR