Almanya tahliye ettiği vatandaşlarından para topluyor

Alman hükümeti korona sürecinde farklı ülkelerden tahliye ettiği vatandaşlarına, miktarı biner euroyu bulan yol masraflarını fatura etti. Almanya'ya getirilen yolcuların büyük bir kısmının adreslerine ödeme tebligatları gönderildi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.06.2020 17:21 GÜNCELLEME 29.06.2020 13:11 DÜNYA
Almanya tahliye ettiği vatandaşlarından para topluyor
Almanya tahliye ettiği vatandaşlarından para topluyor

Koronavirüs salgınında bir çok ülke, yurt dışındaki vatandaşlarını tahliye etmek için uçaklar gönderdi. Hemen her çağrıya koşan Türkiye yurt dışında mağdur olan tek bir vatandaşını dahi bırakmadı. Ücretsiz olarak dünyanın neresinde olursa olsun Türkiye'ye getirilen vatandaşlar burada tedavi edilmiş, gözetim altında tutulmuştu.

 

 

Almanya da tıpkı Türkiye gibi vatandaşlarını ülkelerine götürmek için bir çok uçak kaldırdı. İlk başta ücret konusunda bir bilgilendirme yapmayan Alman hükümeti, aylar sonra vatandaşlarına kötü bir sürpriz yaptı.

 

 

ÜCRETLER TOPLANACAK

Salgının pandemi noktasına ulaşmasından hemen sonra sayısı 240 bini aşan Alman vatandaşı, Alman hükümetinin uçaklarıyla ülkelerine getirilmişti. Mart ayından bu yana bu uygulamanın ücretlendirmesine ilişkin bir açıklama yapılmazken, Alman Dışişleri Bakanlığı taşımacılık için hizmeti kullananlara fatura göndermeye başladı.

BİN EUROLUK FATURA

Alman Dışişleri Bakanlığı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, tahliye kampanyasını kullanan vatandaşlarına biner euroluk faturaların kesileceğini belirtti.

yapılan açıklamaya göre, ücretsiz sanılan bu tahliye kampanyasının ardından vatandaşlara “fatura” kesilmesi öngörüldü. Mesafeye göre vatandaşlarından para toplayacak olan Alman hükümeti, 200 ila bin euro arasında değişen taşımacılık hizmetlerini faturalandırdı.

HÜKÜMETE ELEŞTİRİ YAĞMURU

Hükümet, mesafeye göre faturalandırma uygulamasında Kanarya Adalarıyla, Kuzey Afrika rotalarından yapılan tahliyeler için 200, Güney Amerika, Asya'dan yapılanlar için 600, Yeni Zelanda ve Avustralya'dan geri getirilenler için ise 1000 euroluk taşıma ücreti toplayacak.

Alman hükümetinin tavrı nedeniyle önceleri ücretsiz zannedilen bu hizmetten, sonrasında para toplanması büyük eleştirilere yol açtı. Uygulanan“mesafeye göre ücret” uygulaması Almanlar tarafından sosyal medyada infiale yol açtı. Dışişleri Bakanı Heiko Mass ve Şansöle Angela Merkel topa tutuldu.

Türkiye koronavirüs sürecinde 133 ülkeden 90.000’in üzerinde vatandaşı yurda taşımış, ihtiyaç durumu geliştiği için THY de devreye girerek cüzi ve sabit fiyat uygulamasıyla yurt dışında yaşayan vatandaşları Türkiye'ye ye taşımıştı.

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 128 TÜMÜ
  • enes 3 yıl önce Şikayet Et
    ambulans uçakla yurt dışından bedava getirilen hastalar için şov diyen namussuzlara kapak olsun.
    Cevapla
  • Atalay Arslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanyanin vatandasina verdigi vermedigi degeri gösteriyor,pandemi hali olaganüstü bir haldir,zor durumdaki vatandasina sahip cikamyan almanya sinifta kalmistir,topladigi aylik vergilerle hava basan alman maliye bakanligi yirmi oruz sene düzenli olarak aylik vergi topladigi vatandaslarindan bir zaruri hallerde yardimi paraya cevirerek gercek bir devlet olmadigini gösterdi. Birde utanmadan Türkiyeye seyehat uyarisi yapiyorlar ya cok gülünc.
    Cevapla
  • 1000nur 3 yıl önce Şikayet Et
    Libya karismadan önce de türkiye gemi ile tahile etmisti vatandasini.
    Cevapla
  • Feyiz26 3 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki bilet ücreti alınabilir.Bunda garip olan ne varki?Thy ninde almasi lazım.Hem sana özel uçak kalkacak hemde bilet ücretine itiraz edeceksin.
    Cevapla
  • Göktürk 3 yıl önce Şikayet Et
    batı hayranları bunları görmez görse de umursamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR