Trump yine olay oldu: Twitter'da ırkçı paylaşım!

ABD Başkanı Donald Trump’a sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “ırkçı” söylemler olması nedeni ile sert tepki gösterildi. Trump, tepkilerin ardından paylaşımı sildi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.06.2020 23:31 GÜNCELLEME 28.06.2020 23:35 DÜNYA
Trump yine olay oldu: Twitter'da ırkçı paylaşım!
Trump yine olay oldu: Twitter'da ırkçı paylaşım!

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medyayı aktif olarak kullanan liderlerin başında geliyor. Başkan Trump, bugün sosyal medya hesabında “The Villages’taki harika insanlara teşekkür ediyorum. Radikal Sol Hiçbir Şey Yapmıyor Demokratlar Sonbaharda Düşecek. Yolsuz Joe postu deldirdi. Yakında görüşmek üzere!!!” başlığı ile bir video paylaştı.

 

 

Trump’a videoda ırkçı söylemler olması nedeni ile sert tepki gösterildi. Videoda Trump destekçileri ile karşıtları arasında yaşanan küfürlü söz düellosunda golf arabası kullanan destekçilerden birinin ırkçı slogan olan White Power (Beyazların Gücü) dediği duyuluyor. Trump karşıtlarının ise adama “Nazi” ve “Irkçı” diyerek, karşılık verdiği görülüyor.

 

 

Başkan Trump, gelen tepkilerin ardından videoyu sosyal medya hesabından sildi. Beyaz Saray’dan konu ile ilgili yapılan açıklamada ise Başkan Trump’ın videodaki ifadeleri kesinlikle duymadığı vurgulandı. Trump, 2017 tarihinde beyaz milliyetçiler iyi insanlar demişti.

ABD Başkanı, 2017 tarihinde Virginia eyaletinin Charlottesville kentinde beyaz milliyetçiler ve protestocular arasındaki çatışmalara yönelik yaptığı açıklamada "Her iki tarafta da çok iyi insanlar var" demiş ve uzun süre tartışmalara neden olmuştu.

YORUMLAR 3
  • Cucumber 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD bu sefer gerçekten karışıyor gibi .Bakalım ne olacak... Hayırlısı olsunda ne olursa olsun. Allah ( CC ) ülkemize ve Dünya'ya akıl versin ve hayırlı gelecekler nasip etsin. EVDEKAL alalım ve maskesiz çıkmayalım. Nesi zor lan bunun !?
    Cevapla
  • Samsunlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni ve Yunan hayranı Biden yerine tekrar Trump seçilmeli. Türk düşmanı pedofili Biden seçilirse vay halimize. Trump en azından çoğu konuda Türkiye'den yana. Biden ise azılı bir Türk düşmanı.
    Cevapla
  • Kadir Yeter 3 yıl önce Şikayet Et
    Ergen gibi hareketleri var bu adamın.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR