İtiraf: Böyle giderse Türkiye karşısında ayakta duramayız

Yunan basını, Türkiye'nin Libya'da gelişmeleri tersine çevirerek Doğu Akdeniz ve Ege'de büyük bir güç haline geldiğini yazdı. Türkiye'nin jeopolitik büyümesi karşısında Atina'nın hiçbirşey yapmadığını dikkat çeken Yunan basını, çarpıcı bir itirafta bulunarak, "Böyle bir ülke, böyle bir komşu karşısında ayakta kalamaz. Yani zihniyet ve politikada köklü bir değişim zamanı" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.07.2020 16:34 GÜNCELLEME 03.07.2020 17:25 DÜNYA
İtiraf: Böyle giderse Türkiye karşısında ayakta duramayız
İtiraf: Böyle giderse Türkiye karşısında ayakta duramayız

Xronos Yunan sitesinde Anastasios Lavrentzos imzalı makalede Türkiye'nin bölgede yükselen potansiyeline dikkat çekildi.

 

"TÜRKİYE'NİN JEOPOLİTİK POTANSİYELİ BÜYÜYOR"

Türkiye'nin jeopolitik potansiyelinin sürekli büyüdüğü belirtilen makalede "Türk iktidarının yükselişi, demografik büyümeye, bunun sonucunda ortaya çıkan endüstriyel kalkışa dayanıyor" ifadeleri kullanıldı.

 

TÜRKİYE, LİBYA'DA GELİŞMELERİ TERSİNE ÇEVİRDİ

Bugün Türkiye, Libya ve Suriye'deki gelişmelerin düzenleyicisi oldu. Özellikle Libya'da, gelişmeleri tersine çevirmeyi başardı. Aynı zamanda Türkiye, Somali'den Arnavutluk'a ve Tunus'tan Pakistan'a özel ilişkiler ağı kuruyor.

"TÜRK EKONOMİSİ DİNAMİK BÜYÜME YOLUNDA"

Türk ekonomisinin dinamik bir büyüme yolunda ilerlediği vurgulanan yazıda Türkiye'nin açık piyasa modelinin ardından ihracatını arttırdığına işaret edildi.

"TÜRKİYE BÖLGEDE BÜYÜK BİR GÜÇ"

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de büyük bir güç haline gelmeyi hedeflediği belirtilen makalede "Türkiye bu hedefi onlarca yıldır metodik olarak destekliyor" ifadesi kullanıldı.

ATİNA NE YAPIYOR?

Haberde "Ya Atina? Atina bunca yıldır ne yapıyor? İflas edene kadar Olimpiyatlar ve bayındırlık işleri yapar. Avrupalı ortaklarının borç kolonisi haline geldi. On yıldır iflas ediyor. Silahlı kuvvetlerini itibarsız bırakıyor. Yurtdışında yarım milyon eğitimli Yunan çocuğunu dışarı atarak ihtiyacı olan değerli insan kaynaklarını kaybediyor. 1821 Devrimi'nden bu yana iki yüz yıl boyunca komiteler kurulu ve modern Yunan devletinin önemli tarihi figürlerini yapısızlaştırmaya çalışıldı" denildi.

"BÖYLE GİDERSE TÜRKİYE KARŞISINDA AYAKTA DURAMAYIZ"

Atina'nın gerçeklerle yüzleşmek zorunda olduğunu vurgulayan makalede "Böyle bir ülke, böyle bir komşu karşısında ayakta kalamaz. Yani zihniyet ve politikada köklü bir değişim zamanı" denildi.

KAYNAK : Star.com
YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Ulan sizin zaten bizim karşımızda esameniz okunmazdı da bakmayın şu fetöcü ve darbecilerden ancak kurtulabildik.
    Cevapla
  • esas 3 yıl önce Şikayet Et
    içimizdeki yerli Yunan uşaklarına duyrulur. Yandık bittik battık hiç bir gücümüz kalmadı yalnız kaldık diyenlere duyrulur. Son devlet bükücü RTE'ye başarılarının devamını dileriz, dünya müslümanlarının duaları ile.
    Cevapla
  • Memet 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim sizi karşımızda herdaim zayıf kılsın
    Cevapla
  • Hepsi 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahu helal olsun bu yunanlara ne acayip egoları var ve 10 milyon nufuslarıyla. 80 milyonluk turkıye den ustun olduklarını zannedıyolarmoşta. Oyle olmadığının farkına varmaya baslamışlarmış. Yeni strateji falan filan dıyolar. Ama ıyı ozguvan. Nereden gelıyorsa
    Cevapla
  • ALPASLAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Politikanız yok zihniyetiniz kötü, size tavsiyem iyi komşu olmaya bakın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR