Çok kötü haber: 18 milyon İranlı koronavirüse yakalandı

İran'da yeni tip Koronavirüs ile Mücadele Konseyi Üyesi Mesut Merdani, ülke genelinde şu ana kadar 18 milyon İranlının Kovid-19'a yakalandığını açıkladı

ABONE OL
GİRİŞ 04.07.2020 12:09 GÜNCELLEME 04.07.2020 12:39 DÜNYA
Çok kötü haber: 18 milyon İranlı koronavirüse yakalandı
Çok kötü haber: 18 milyon İranlı koronavirüse yakalandı

İran Koronavirüs ile Mücadele Konseyi Üyesi Mesut Merdani, sonbahar mevsiminde influenza salgını ile Kovid-19 salgınını birlikte yaşayacaklarını belirterek, "Bu yıl ki sonbahar mevsimi diğerlerinden çok farklı olacak. Her yıl yaşadığımız influenza salgını, bu kez Kovid-19 ile birlikte olacak" dedi.

 

Kovid-19'dan ancak sağlık protokollerine uyarak korunabileceğini belirten Merdani, "Eğer sonbahar mevsiminde daha kötü bir tablo ile karşılaşmak istemiyorsak, şimdiden 60 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan hastalar üzerine yoğunlaşmalı ve onların virüse yakalanmalarını engellemeliyiz" dedi.

İran nüfusunun yüzde 20'sinin virüse yakalandığını söyleyen Merdani, "Bir bölgede korona virüse yakalananların yüzdesini almak için antikor testlerini kullanıyoruz. Biz bunu ülke genelinde uyguladık. Şu ana kadar 18 milyon İranlı korona virüse yakalandı" dedi

 
KAYNAK : İHA
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • özkonyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    iranda da var chp li
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalan çünkü korona olanın iranda % 5 i ölüyor. Bu durumda yaklaşık bir milyon kişi ölmesi gerekirdi. İran herşeyin yalan . Bu Nasıl müslümanlık?
    Cevapla
  • Metin 3 yıl önce Şikayet Et
    Akın akın iranlı geliyor memlekete kızlar genelde kafelerde çalışıyor rabbim insanımızı kirusun
    Cevapla
  • Lale 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyaya bildirdikleri verilerde zaten tuhaflık hissediliyordu. Türkiye nin aldığı önlemlerin 3 de birini bile almayan Iran nin vaka v vefat sayısı turkiyeninkinden SADECE 2 kat fazla gorunuyor. Komikti.
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalan haber yav. 18 milyon test mi yaptilar bunlar simdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR