Fransa'dan bomba Libya açıklaması! Hafter'e desteğe DEAŞ bahanesi

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Libya krizinde Fransa'nın taraf tuttuğuna dair söylemleri yalanladı. Ülkedeki "tüm aktörlerle" görüştüklerinin altını çizen Le Drian, taraflardan bazılarını "poker yüzlü" olmakla itham etti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, BM tarafından tanınan Trablus hükümetine karşı mücadele eden Hafter ile 2017 ve 2018'de Paris'te görüşmüştü.

ABONE OL
GİRİŞ 09.07.2020 16:12 GÜNCELLEME 10.07.2020 05:52 DÜNYA
Fransa'dan bomba Libya açıklaması! Hafter'e desteğe DEAŞ bahanesi
Fransa'dan bomba Libya açıklaması! Hafter'e desteğe DEAŞ bahanesi

Fransız Senatosu Dışişleri Komisyonu'nda konuşan Bakan, Fransa'nın taraf tuttuğu iddialarının çerçevesinin doğru çizilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Fransa'nın Hafter tarafını seçtiğine dair birçok şey duyuyorum. Bazı şeyleri netleştirmek lazım. Hafter'e bağlı Libya Ulusal Ordusu, Nisan 2019'da Trablus'un alınmasına girişmeden önce Libya'da yayılmakta olan cihatçı grup DEAŞ'e karşı mücadele etti" ifadelerini kullandı.

 

"HAFTER'E ASKERİ DEĞİL, SİYASİ DESTEK VE ÖNERİLER VERİYORUZ"

Fransız Dışişleri Bakanı Trablus'a "başarısız" taarruz girişimi ile Libya Ulusal Ordusu'nda bir "değişim" yaşandığını da belirterek, "Bu orduya (Hafter) DEAŞ ile mücadelesinde destek veriyoruz. Fakat bu destek çok aktif askeri bir yardımdan çok, öneriler ve siyasi destekten oluşuyor" açıklamasında bulundu.

 

"TARAFLAR 'POKER YÜZLERİNİ' TAKINIYOR"

"Tüm aktörlerle düzenli şekilde görüşüyorum" diyen Le Drian, "Müzakerelerde bulunuyoruz, işlerin ilerlemesi için çabalıyoruz, ama bazen tarafların "poker yüzlerini" takındıklarını görüyorum.

ÜÇ ÜLKE ORTAK HAREKETE EDİYOR

Paris, Roma ve Berlin'in de konu üzerinde uyumlu bir şekilde çalıştığını belirten Dışişleri Bakanı, "Üç ülke de aynı dili konuşuyor ve Sirte-Cufra sınırında istikrarın sağlanması, ateşkes için çalışmalara başlanılması gerektiğini belirtiyor" açıklamasında bulundu.

HAFTER'E AÇIK DESTEK

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian Birleşmiş Milletler tarafından tanınan, Trablus merkezli Ulusal Birlik Hükümeti'ne karşı mücadele eden Hafter ile 2017 ve 2018'de Paris'te görüşmüştü. Bu sebeple de Paris yönetimi Hafter'e uluslararası bir egemenlik tanımakla sık sık eleştiriliyor.

KAYNAK : Euronews
YORUMLAR 29 TÜMÜ
  • PASA 3 yıl önce Şikayet Et
    bizde Deas'e karsi ordagiz . ama biz karsisindagiz sizler yanindasiniz
    Cevapla
  • Muhittin Aksoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden cok cook konusup da uluslar arasi suclu duruma düsüyoruz yani ucuz kahramanlik bunu anlamak cok güc .Bakin ABD leri israil AB Rusya terör örgütü kürüp baska Ülkeleri zora sokup ondan istedigini aliyorlar TC neden herseyi aciktan yapip zor duruma düsüyor.
    Cevapla
  • Alirıza 3 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçtaroğlundan öğrenmiştir yalan söylemeyi
    Cevapla
  • yusuf27 3 yıl önce Şikayet Et
    siz bunlara bakmayın macronum yapmaz onlar kemalimle uslu uslu oynarlar
    Cevapla
  • aslan Çerkes 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalan bunlara atalarından miras kalmış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR