Yunanistan'da Ayasofya için misilleme çağrısı

Yunanistan Kuzey Ege Bölge Valisi Costas Moutzouris, Ayasofya müzesinin camiye çevrilmesinin ardından Atina'nın Midilli Adası'ndaki Valide camisindeki restorasyon çalışmalarını durdurmasını istedi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.07.2020 08:07 GÜNCELLEME 15.07.2020 09:14 DÜNYA
Yunanistan'da Ayasofya için misilleme çağrısı
Yunanistan'da Ayasofya için misilleme çağrısı

Yunanistan Kalkınma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'na mektup gönderen Costas Moutzouris, 1,2 milyon euroya mal olması beklenen camideki restorasyon çalışmalarına son verilmesi çağrısında bulundu.

 

Bölge Valisi, Ayasofya müzesinin, camiye çevrilmesiyle ilgili Türk hükümetinin kararına karşı Atina'nın kayıtsız kalamayacağı görüşünü dile getirdi.

1615 yılında inşa edilen bu cami, 1981 yılında Yunanistan Kültür Bakanlığı tarafından anıt eser olarak ilan edilmiş, ancak o tarihten bu yana burayı korumak için hiç bir çalışma yapılmamıştı.

 
KAYNAK : Euronews
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • İstanbul 3 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun ab ye Atinada 1 cami bile yok malesef nasıl devlet bunlar0
    Cevapla
  • Şeyh Şamil 3 yıl önce Şikayet Et
    100'ün üzerinde cami kapatmışlar neyin misillemesi. Bunların ayasofya flan umurunda değil. Tek dertleri Megalo İdea denilen saçmalık. Böyle provakasyonlara devam ederlerse. Er ya da geç roketlerimiz atinaya girecek gibi.
    Cevapla
  • Meryy 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizin geri kafalılıkla yapmaya çalıştığınız kısaslar, Ayasofya camimiz için verilen kararı asla ırgalamaz. Üstadımın 55 yıl önce dediği gibi bekledik ve açıldı çok şükür
    Cevapla
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz sadece cami kapısına kilit vurdunuz ama biz sizin boynunuza ikinci defa pranyayı vurduk ve hergün sizin boğazınızı biraz daha sıkacaz taki nefesinizi kesene kadar.
    Cevapla
  • Necattin 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynı toprağın insaniyiz kültürlerinin adetlerimiz birbirine karışmış vaziyette.bu kin bitmez hesap sizi eritmekte neyin düşmanlığı,bizim şımarık zenginlerin adalara geçişini durdursak ,adalardan alışverişe gelen Rumları almassk acinizdan gebereceksiniz.avrupa bile bakamaz size
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR