ABD'de protestoculara silah çeken çifte dair tartışma sürüyor

George Floyd’un ölümü ardından protestolara sahne olan St. Louis’te göstericilere evlerini korumak gerekçesiyle yarı otomatik silah doğrultan çift silah göstermekten suçlu bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 21.07.2020 15:49 GÜNCELLEME 21.07.2020 15:49 DÜNYA
ABD'de protestoculara silah çeken çifte dair tartışma sürüyor
ABD'de protestoculara silah çeken çifte dair tartışma sürüyor

St. Louis başsavcısı, evlerinin önünden geçen protestoculara silah doğrultan beyaz karı kocayı “göstermek amaçlı yasadışı silah kullanmakla” suçladı.

 

Çift geçtiğimiz haftalarda düzenlenen, ırkçılığa karşı adalet çağrısında bulunan protestolar sırasında; malikanelerinin önünde silahlarıyla dışarı çıkmış, bu durum kimileri için protestoculara tehdit olarak yorumlanmıştı.

Olayı, protestoculara karşı mülklerini koruma şeklinde açıklayan çift kendini bu şekilde savunmuştu.

 

ŞİDDET RİSKİNE SEBEBİYET

Yaralanma avukatı olan çift, savcı Kim Gardner’a göre, barışçıl protesto ortamında, şiddet yaratma riskine sebebiyet veren hareketlerde bulundu.

Tipik olarak, E sınıfı suçlar dört yıla kadar hapisle sonuçlanabilir. Gardner, McCloskey’ler suçlu bulunursa hapis cezası yerine toplum hizmeti gibi bir dönüşüm programı öneriyor.

Çiftin avukatı Joel Schwartz, hiçbir suç işleme girişimi olmadığına kesin şekilde inandığından dolayı bu sonucun moral bozucu olduğunu açıkladı.

St. Louis şehrinde tehdit eder şekilde silah göstermek yasal değil.

Çiftin destekçileriyse ailenin $1.15 milyon değerindeki evlerini yasal şekilde savunduğunu ifade ettiler.

TRUMP DAHİL BİRÇOK CUMHURİYETÇİ KINADI

ABD Başkanı Donald Trump dahil bazı Cumhuriyetçi liderler Kim Gardner’ın soruşturmasını kınadı.
Missouri valisi Mike Parson da kınayan isimlerden biri. Parson adalet bakanı Barr’ın devreye girerek Gardner’ın bir soruşturmasını durdurmasını istemişti. Ayrıca çiftin ceza alıp hüküm giymeleri halinde affedeceğini de açıklamıştı.

Savcı Gardner ise Trump ve Parson’ın, koronavirüs yönetimi ve diğer bazı hususlardaki başarısız yaklaşımlarını dikkatlerden saklamak için kendisine saldırdıklarını söyledi.

 

YORUMLAR 2
  • Özgür 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir siyahi için sokaklara döküldünüz ama Doğu Türkistan’da resmen vahşetin kralı var ama bir Allah’ın kulu sesini çıkarmıyor. Yazıklar olsun bu mu adalet ?
    Cevapla
  • fehm 3 yıl önce Şikayet Et
    sana yazıklar olsun abd den başka ses çıkaranmı var. malesef...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR