ABD'de polis karşıtı gösterilerde sert müdahale

ABD'de iki aydır polis şiddeti karşıtı protestoların sürdüğü Portland'e gönderilen federal güvenlik güçlerinin göstericilere müdahalesi New York'tan Los Angeles'a birçok kentte protesto edildi. Protestolarda polis şiddeti yaşandı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.07.2020 17:09 GÜNCELLEME 26.07.2020 17:12 DÜNYA
ABD'de polis karşıtı gösterilerde sert müdahale
ABD'de polis karşıtı gösterilerde sert müdahale

Portland'de Trump yönetiminin gönderdiği federal güvenlik güçlerinin göstericilere müdahalesi sürerken New York, Seattle, Los Angeles ve Texas eyaletinin Austin kentinde de binlerce kişi sokağa çıktı. 

 

 

1 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

ABD medyasında yer alan haberlere göre, Seattle'da göstericiler camları kırıp, bazı yerleri ateşe verdi, Austin'de ise protesto sırasında bir kişi açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. 

Gösteriler sırasında polis biber gazı kullanırken, protestocular ise polise taş, şişe ve diğer patlayıcı maddelerle karşılık verdi. 

 

 

Şiddet olaylarının yaşandığı Seattle'da protestocular ve polisler arasında yaralananlar oldu, 45 gösterici gözaltına alındı. 

POLİS ŞİDDETİ

Seattle Polis Şefi Carmen Best, yaptığı açıklamada, "Bu noktada olayları isyan olarak değerlendiriyoruz ve dağıtma emri aldık.'' dedi.

Los Angeles'ta da göstericiler ile polis arasında çatışmalar yaşandı, polisin sert müdahalesine protestocular su şişeleri fırlatarak ve binaların camlarını kırarak karşılık verdi. 

ABD Başkanı Donald Trump ise bir Twitter kullanıcısının "Antifa ırkçı bir terörist grup'' mesajını yeniden paylaştı.

ABD'nin Minnesota eyaletinde siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından birçok kentte protestolar düzenlenmişti.

Trump protestoların iki aydır devam ettiği Portland'e federal güvenlik güçleri göndermişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • Pelin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu zamana kadar Trump iç Savaşı engellemedi herhalde genel dünya genelinde iç Savaşı başlatmayı düşünüyorlar diye düşünüyorum..hani Fransız İhtilali gibi
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR