ABD'de silahlı ayaklanma
01 .
ABD'de Black Lives Matter hareketinin gündeme getirdiği ırksal eşitlik ve ayrımcılığa son verme eylemleri silahlı bir direnişe dönüşüyor. Ülkenin pek çok yerinde düzenlenen silahlı yürüyüşlere Bir yenisi daha eklendi. Kentucky'de NFAC hareketi otomatik silahlarla protesto gösterileri düzenledi.
02 .

Ülkenin pek çok yerinde düzenlenen silahlı yürüyüşlere Bir yenisi daha eklendi. Kentucky'de NFAC hareketi otomatik silahlarla protesto gösterileri düzenledi.

03 .
ABD'de silahlı ayaklanma

Siyahilerin polis şiddetine maruz kalmasını protesto edenler içerisinde, Kentucky'de farklı bir grup ptotesto amaçlı sokaklara döküldü.

04 .

George Floyd'un öldürülmesi olayı sonrasında protesto faaliyetleri düzenleyen eylemciler, Kentucky eyaletine bağlı Lousville kentinde silahlı yürüyüş yaptı.

ABD'de silahlı ayaklanma
05 .

Şakası olmayanlar Koalisyonu ismiyle de bilinen NFAC, silahlarla adeta gövde gösterisi düzenledi. 

06 .
ABD'de silahlı ayaklanma

Kalabalık gruplardan oluşan eylemciler Üzerlerinde yarı otomatik silahlar taşıyarak bir araya gelen ve binlerce kişiden oluşan NFAC milis grubunun üyesi olan göstericiler hep bir ağızdan 'Breonna Taylor için adalet' sloganları attılar.

07 .

Hepsi siyahlar giyen ve yüzlerini belli olmayacak şekilde maskeyle örten milis grubun üyeleri eylem boyunca sembol haline gelen Black Lives Matter sloganını haykırdı.
 

ABD'de silahlı ayaklanma
08 .
ABD'de silahlı ayaklanma

Adeta küçük çaplı bir ordu gibi görünen milisler sokaklarda da askeri nizam içinde yürüyüp göz dağı verdiler.

09 .

Valilik binasına kadar yürüyüş gerçekleştiren göstericiler üstü kapalı tehditvari açıklamalarda bulundular.

ABD'de silahlı ayaklanma
10 .
ABD'de silahlı ayaklanma

Trump yönetimimndeki Washington'dan ise eylemlere yönelik bir açıklama yapıldı. Açıklamada Açıklamada ABD yönetiminin herkesin barışçıl eylem haklarının arkasında durduğu belirtildi.