Dünya devi yeniden alarma geçti! Korona kontrolden çıktı...

ABD'de, yeni tip corona virüs (Kovid-19) vakalarındaki artış nedeniyle ''kırmızı bölge'' ilan edilen ve sayıları 21'e çıkan eyaletlerden salgınla mücadele kapsamında kısıtlamaları artırmaları istendi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.07.2020 06:18 GÜNCELLEME 16.09.2020 17:27 DÜNYA
Dünya devi yeniden alarma geçti! Korona kontrolden çıktı...
Dünya devi yeniden alarma geçti! Korona kontrolden çıktı...

ABD'de, yeni tip corona virüs (Kovid-19) vakalarındaki artış nedeniyle ''kırmızı bölge'' ilan edilen ve sayıları 21'e çıkan eyaletlerden salgınla mücadele kapsamında kısıtlamaları artırmaları istendi. 

 

 

New York Times gazetesinin haberine göre, Beyaz Saray Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü, hazırladığı federal raporunda, Kovid-19 vakalarının arttığı 21 eyaleti ''kırmızı bölge'' ilan etti.

Vaka sayılarında ciddi artış olan eyaletlerin sayısının 21'e yükseldiği ve bu eyaletlerin ''kırmızı bölge'' kategorisine alındığı belirtilen raporda, eyalet yetkililerinden salgınla mücadele kapsamında kısıtlamaları artırmaları istendi. 

 

 

Her 100 bin kişide 100'den fazla vakaya rastlanan ve bu nedenle ''kırmızı bölge'' olarak değerlendirilen eyaletler arasında Alabama, Arizona, Arkansas, California, Florida, Georgia, Idaho, Iowa, Kansas, Louisiana, Mississippi, Missouri, Nevada, North Carolina, North Dakota, Oklahoma, South Carolina, Tennessee, Texas, Utah ve Wisconsin yer alıyor.

Barların ve spor salonlarının kapatılması ve restoranların içeride servis kapasitesini yüzde 25'in altında tutması tavsiye edilen raporda, maske takmanın ve sosyal mesafeye uyulmasının teşvik edilmesi önerildi.

NEW YORK, BAŞKENT WASHİNGTON'I ZORUNLU KARANTİNA LİSTESİNE ALDI

Öte yandan New York da seyahat uyarısını güncelleyerek Illinois, Kentucky, Minnesota, Puerto Rico ve Washington DC'den New York'a seyahat edenlere 14 gün karantina zorunluluğu getirdi.

New York Valisi Andew Cuomo, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Washington dahil 5 eyaletten New York'u ziyaret edenlerin 14 gün karantinada kalması gerektiğini duyurdu. 

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde .tüm tedbirleri alalim .ikinci dalga geliyor diyorlar .dalgaya .karşı sert tedbirler alınmalı bu dunyanın tsunamisi olabilir .ekonomik siyasal .manen moralmen .kaosa dahi dokabilir tum yetkililer .sokaga cıkma dahil tum tadbirleri .is isten gecmeden ivedi .bir sekilde Gundeme getirmeli ....uzaktan tum .sistemler .aktif hale getirilmeli .ki hayat durdugundada .devam etsin .her şey.
    Cevapla
  • dürüst 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahın bildiğini biz bilemeyiz, şu dünyayı karıştıran, mazlumlara zulmeden, haksız yere ülkeleri işgal eden ve ülkelerin dağılmasına sebep olan, girdiği ülkeyi açlık fakirlik yoksulluk ile başbaşa bırakan dünyayı sömüren zalim ülke ABD ye karşı Allah'ın da bir bildiği vardır. Herşeyin en iyisini en hayırlısını en doğrusunu Allah bilir.
    Cevapla
  • Ercan 58 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir haber yaptıklarını çekecekler yok öyle dünyanın yarısını somur aç bırak kendin keyif içinde yaşa
    Cevapla
  • ünlü düşünür 3 yıl önce Şikayet Et
    cinde korono morono kalmadi sanirim cinde olay bitti ama batida bitmedi nasıl işse
    Cevapla
  • Diriliş ve Uyanış 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz bilemeyiz Rabbim daha iyi bilir nice şer gözüken olaylarda ne hayırlar gizlidir. Bilinmez öyle sanıyorum ki bu Coranavirüs le Rabbim bu şer ve zalim ülkeleri tamamen etkisiz hale getirmeden son bulmayacak öyle olacak ki bu süper denen güçler sinek güç olacak gücü kuvveti imkanı bitecek İnşaAllah. Zalimin zulmü varsa mazlumun da Allah'ı var evet bu salgından hepimiz kendi payımıza düşeni alacağız ancak azdan az giderken çoktan çok gidecek. Rabbim bu musibetten ülkemizi en az zararla çıkarsın. Amin..
    Cevapla
  • Memo 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin inşallah Kardeşim Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR