İsrail'in Şam'ı vurması sonrası Rusya'dan ilk açıklama!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyine saldırı düzenlemesi nedeniyle İsrail'i kınadı. Açıklamada "Her iki tarafı da itidale ve gerginliğin artmasına müsaade etmemeye çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.08.2020 20:02 GÜNCELLEME 04.08.2020 21:06 DÜNYA
İsrail'in Şam'ı vurması sonrası Rusya'dan ilk açıklama!
İsrail'in Şam'ı vurması sonrası Rusya'dan ilk açıklama!

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'e ait savaş uçakları ve helikopterlerinin Şam'ın güneyinde konuşlu Esed rejimi ordusu hedeflerine saldırı düzenlediği anımsatıldı.

 

İsrail ve Suriye arasındaki ilişkilerin tekrar kötüleşmesinden endişe duyulduğu belirtilen açıklamada, "Bu eylemleri kararlı şekilde kınıyoruz. İsrail yönetimini Orta Doğu bölgesi için tehlikeli sonuçlara yol açacak benzer adımları tekrarlamaması için ikaz ediyoruz." denildi.

Rusya'nın, Suriye’nin egemenliği ve toprak bütünlüğünü desteklediğine dikkati çekilen açıklamada, "Her iki tarafı da itidale ve gerginliğin artmasına müsaade etmemeye çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi.

 

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, İsrail savaş uçakları ve helikopterlerinin, işgal altındaki Golan Tepeleri’nin güneyinde patlayıcı maddelerle saldırı girişimine karşılık olarak Suriye’nin güneyindeki hedeflere saldırdığını duyurmuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Hakkı Can 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Libya, Somali, Filistin, Suriye yi işgalcilerden kurtarmak ve korumak için mücadele etsin karşılığında bir kısım Araplardan içişlerimize karışma; İsrail Suriye, Lübnanı vurunca bir kısım Araplardan tıs yok, hani Arabın onuru. İki yüzlü siyonistseverler. Allah yaptıklarınızın ve niyetlerinizin karşılığını tastamam versin inşaallah.
    Cevapla
  • Demir Ersoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Hani şerefli Arap birliği yine İsrail e teşekkürmü edecekler Arap topraklarını bomba layıp işgale devam ettiği için
    Cevapla
  • Cemelli 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya israil için orada, planlı programlı oralar boşaltılacak.
    Cevapla
  • Danışıklıdovus 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen it iti ısırmaz gerzek esat rusya ile işbirliği yapacağına bizimle yapsa biz kınamakla kalmazdık gereğini yapardık rusya anca kınar. nerde s400 leri neden kullanmadı danışıklı dövüş.
    Cevapla
  • keleş ¹⁴ ⁵ ³ 3 yıl önce Şikayet Et
    çakallara bak hani esetin koruyucsuydun neden itraile laf etmiyorsun kıniyormuş gec oradan çocuk kandırıyorsun
    Cevapla
  • erdemir 3 yıl önce Şikayet Et
    rusya fos arkadaslar bos iman yok askerler sarhos bi cacik olmaz bunlardan gozunuzde buyutmeyin o kadar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR