Mısır'ın Türkiye üzüntüsü: Almanya'nın turizmi başlatmasını istiyorlar

Almanya'nın Türkiye'deki turistik dört bölge için seyahat uyarısını şartlı biçimde kaldırmasından sonra Mısır da harekete geçti. Mısır'ın Berlin Büyükelçisi, kendi tatil beldeleri için de benzer uygulama talep ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 06.08.2020 10:39 GÜNCELLEME 06.08.2020 10:39 DÜNYA
Mısır'ın Türkiye üzüntüsü: Almanya'nın turizmi başlatmasını istiyorlar
Mısır'ın Türkiye üzüntüsü: Almanya'nın turizmi başlatmasını istiyorlar

Mısır da kendi turistik bölgelerine yönelik seyahat uyarısının kaldırılmasını talep ediyor. Berlin'deki Mısır Büyükelçisi Halid Celal Amdülhamid, Alman basınına, ülkesinde yeni koronavirüs rakamlarının düştüğüne ve sıkı tedbirler uygulandığına işaret ederek buna rağmen Almanya'nın Mısır'a yönelik seyahat uyarısının devam ettirmesinden yakındı.

 

MISIR BÜYÜKELÇİSİ ÜZGÜN

Alman haber ajansı dpa'ya konuşan Mısır'ın Büyükelçisi Abdülhamid, ülkesinin neden Türkiye'den daha farklı muamele gördüğünü anlamadığını belirterek Alman hükümetine "Bize iyilik yapmanızı istemiyoruz. Söylediğimiz tek şey, ülkemizdeki duruma bakın ve bunu göz önünde bulundurarak gerçekçi ve makul bir karar verin" çağrısı yaptı. Abdülhamid, "Herşey ülkemize yönelik seyahat uyarısının doğru olmadığına işaret eder yönde" diye konuştu.

TURİST BEKLİYORLAR

Mısır Büyükelçisi, ülkesinin, turistik beldelerini "güvenli bölge" ilan ettiğini, bunun Kızıldeniz, Hurgada, Şarm El-Şeyh ve Sina Yarımadası için geçerli olduğunu, bu bölgelerde enfeksiyon rakamlarının sıfırlandığını dile getirdi. Mısır, Avrupa Birliği ülkeleri içinde Alman turistlerin en çok tercih ettiği ülkelerden biri. Geçen yıl 1 milyon 800 bin Almanın tatilinini Mısır'da geçirdiği açıklanmıştı. Turizm, Mısır ekonomisinin yüzde 12'sine tekabül ediyor.

 

YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Sisi seni alman turistlerde kurtaramayacak...Geliyoruz gümbür..gümbür...
    Cevapla
  • Ahmed 3 yıl önce Şikayet Et
    Sisi seni alman turistlerde kurtaramayacak...Geliyoruz gümbür..gümbür...
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Sisi gitsin artık Mısırdan...Ülke olarak bir yolunu bulup Mısır'ı Sisi'den kurtaralım
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizin orada gezilip tozulacak yer yokki turis niye gelsin 2tane çölde taş yığını görmeye mı gelsin hainlik yapacağına ülkeni bayındır yap
    Cevapla
  • Hızır İlyas HASTA 3 yıl önce Şikayet Et
    Savaş,a ortak olan Mısır,a Halkını seven Turist gondermesin. Her,an için saldırıya uğrar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR