Lübnan'dan patlama itirafı: Ekonomik gücümüz yok

Lübnan Ekonomi ve Ticaret Bakanı Raul Name, Beyrut Limanı'ndaki patlamanın milyarlarca dolar hasara yol açtığını ve ülkesinin bu durumla mücadele edecek ekonomik güce sahip olmadığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.08.2020 17:29 GÜNCELLEME 06.08.2020 17:29 DÜNYA
Lübnan'dan patlama itirafı: Ekonomik gücümüz yok
Lübnan'dan patlama itirafı: Ekonomik gücümüz yok

Lübnan Ekonomi Bakanı Raul Name, yaptığı basın açıklamasında, ülkenin ekonomik güçlerinin Beyrut Limanını yeniden ayağa kaldırabilecek kadar güçlü olmadıklarını ifade etti.

 

Bakan Name ülkede zararın çok büyük olduğunu, Beyrut Limanı'ndaki buğday silolarının tamamen zarar gördüğünü ve hasarı değerlendirmek için zamana ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

PARA BİRİMİ DEĞERSİZ

"Patlamanın sonuçlarıyla mücadele edecek ekonomik gücümüz yok." diyen Name, Merkez Bankası ve diğer bankaların kapasitesinin sınırlı olduğunu ve Lübnan para biriminin de halihazırda çok değerli olmadığını hatırlattı.

 

Name, ayrıntılı bilgi vermeden, "Mevcut durumda tek çözüm Uluslararası Para Fonu (IMF) ile olacak." ifadesini kullandı.

BEYRUT LİMANI'NDA YAŞANAN PATLAMA

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm kenti sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti.

Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, patlama sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 135'e yükseldiğini, yaklaşık 5 bin yaralı ve onlarca kayıp olduğunu açıklamıştı.

Patlamanın etkisiyle büyük zarar gören Beyrut Limanı, Lübnan'da tahıl, gıda maddeleri ve ilaçların tutulduğu en büyük depolama alanı olarak kullanılıyordu. 

Lübnan, patlamanın öncesinde de büyük bir ekonomik krizle mücadele ediyor, geniş çaplı gösterilere sahne oluyordu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • 345 3 yıl önce Şikayet Et
    allah kardeş dost japonyaya ve lübnana yardım etsin amin rabbim kahhar ismi hürmetine zalimleri bildiği gibi yapsın amin
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR