Soruşturma krizi!

Lübnan’ın eski başbakanları ortak bir bildiri yayımlayarak soruşturma için uluslararası bir komisyon kurulmasını istedi. Ancak Başkan Yardımcısı Elie Ferezli, “Lübnan devletinin yok sayılması anlamına gelir” diyerek soruşturmaya karşı çıktı. Ülkede Cumhurbaşkanı Hristiyan, Başbakan Sünni, Meclis Başkanı ise Şiilerden seçiliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 07.08.2020 06:44 GÜNCELLEME 07.08.2020 06:47 DÜNYA
Soruşturma krizi!
Soruşturma krizi!

Beyrut Limanı'nda 2 bin 750 tonluk amonyum nitratın infilakı büyük bir yıkıma yol açtı. Yüzlerce kişiyi öldüren felaket, toplumsal yapısı kırılgan olan ülkede siyasi tartışmaları da alevlendirdi. Lübnan'ın eski Başbakanları ortak bir bildiri yayınlayarak patlamanın soruşturulması için uluslararası komisyon kurulmasını talep etti. Eski Başbakanlar Saad el-Hariri, Necip Mikati, Fuad Sinyora ve Temmam Selam, Hariri'nin başkent Beyrut'taki konutunda toplanarak 'tarafsız yargıç ve araştırmacıların yer alacağı uluslararası bir komisyon' yahut 'Arap soruşturma komitesi' kurulması çağrısında bulundu. Ülkedeki Dürziler de uluslarası soruşturma açılması çağrısına destek verdi.

 

 

İÇ İŞLERİMİZE MÜDAHALE

Lübnan'da anayasa gereği başbakanların Sünni Müslümanlardan, Meclis Başkanı’nın ise Şii mezhebinden olması gerekiyor. Ülkede Cumhurbaşkanı ise Hristiyan Maruni cemaatinden seçiliyor. Nitekim tamamı Sünni olan eski Başbakanların 'uluslararası komisyon' çağrısı, Lübnan'ın Meclis Başkan yardımcısı Elie el-Ferezli'nin tepkisini çekti. "Beyrut Limanı'ndaki patlama için uluslararası inceleme talep edilmesi Lübnan devletinin yok sayılması anlamına gelir" diyen Ferezli, yaşanan tartışmaları eski Başbakan Refik el-Hariri'nin suikaste kurban gitmesi sonrasındaki sürece benzetti.

 

 

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • ELEKTROMANYETİZMA 3 yıl önce Şikayet Et
    Mikrodalga, 1 metre ile 1 milimetre arasında değişen dalga boyları ile bir elektromanyetik radyasyon biçimidir. 300 MHz (100 cm) ve 300 GHz (0,1 cm) arasındaki frekansları kapsar. Mikrodalgalar elektromanyetik dalga olarak yayılırlar, radarlarda, MİKRODALGA FIRINLARINDA, cep telefonlarında, kablosuz İnternet erişiminde, bluetooth kulaklıklarında kullanılır. Telefonla uzun süre konuştuğunuzda kulağınızın ve beyninizin ısınmasının sebebi de budur. Elon Musk'ın uzaya gönderdiği binlerce 5G Starlink Uydularının gerçek kapasitesi 300 GHz kadardır. Bu teknolojiyi kötü amaçla kullanırsanız, insanları kanser edebilir veya bir ülkenin yakıt ve mühimmat depolarını uzaktan yakabilirsiniz.
    Cevapla
  • çaqdaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    osmanlının sürgün ettiği ermenileirn çoğunluk oluşturduğu bir devler..!!! ermeni soykırımın ulaslararası platformlarda ilk tanıyan devlet..!!! pkk ypg yi destekleyen ve fransız alman ruz abd iseail çin imgiliz eliyle pkk nın hamisi devlet... !!!. lübnan devlet lakin nasıl devlet. üç parçalı devlet. iki parça Tamamen Türk düşmanlıği üzerinden kurgulanmış geriye sünni hahrri kalıyor. oda durmadan su,kastlerle sindiriliyor... Türkiye elini uzatmalı lübnanı işgalden kurtarmalı.... bu bir fırsat. anlayanalra...
    Cevapla
  • Sucun deliller 3 yıl önce Şikayet Et
    Sorumlusu cok buyuk ihtimal israil 1-ulusal haberlerde yayinlanan patlama anini gosteren kamera goruntulerinin birinde kameranin kadrajina patlama noktasina dogru ucan bir fuze veya dron gozukuyor patlama noktasina ulastigi zaman patlama oluyor 2- tramp bildigimiz hareketini yapiyor ilk aciklamada dogruyu soyleyip bu bir saldiridir diyor sonra cia ve pantakon baskisiyla degistiriyor 3- israil patlama hemen sonrasi suc ustu yakalanma psikolojisiyle bugune, simdiye kadar hic yapmadigi ve asla yapmayacagi sozler hareketler ve jestlerde hemde en buyuk dusmani gordugu ulkeye yapiyor. tam sucustu yakalanma suctan siyrilmaya calisiyormus gibi gorunuyor
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Lübnan da bir devlet zaten yok. Bir bedende bir çok baş olabilirmi? Orası ortadoğudaki, çok uluslu bir şirketti sadece. Ortaklıklar bozuldu ve şimdi şirketler ayrılıyor..
    Cevapla
  • Argıthanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Senki müslüman olarak başına hıristiyan yada yahudi başbakan veya cumhur başkanı getirirsen be saf sözde müslüman onları sanamı hizmet edecek zannedersin ? uyan uyan !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR