Rusya duyurdu: Koronavirüs aşısı için ilk tarih açıklandı!

Rusya'nın dün ilan ettiği koronavirüs aşısı için ilk tarih verildi. 'Sputnik-V' isimli yeni tip koronavirüs (kovid-19) aşısının ilk partisinin 2 hafta içinde üretilerek kullanıma hazır olacağı duyuruldu.

ABONE OL
GİRİŞ 12.08.2020 11:23 GÜNCELLEME 12.08.2020 12:02 DÜNYA
Rusya duyurdu: Koronavirüs aşısı için ilk tarih açıklandı!
Rusya duyurdu: Koronavirüs aşısı için ilk tarih açıklandı!

Koronavirüs salgınına karşı aşı çalışmaları devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün duyurduğu virüse karşı geliştirilen ve kullanıma hazır hale getirilen aşı için Moskova'dan yeni bir açıklama geldi. 

 

 

Sputnik-V ismi verilen aşının ilk partisinin 2 hafta içerisinde üretilerek kullanıma hazır hale getirileceği duyuruldu.

"2 HAFTA İÇERİSİNDE HAZIR"

Rus basınının Rusya Sağlık Bakanlığı'na dayandırdığı habere göre, 'Sputnik-V' isimli aşının ilk partisi 2 hafta içinde hazır olacağı açıklandı. Aşının bir yıllık süre içerisinde üretim sayısının 500 bin doz olacağı belirtilirken, aşının ilk olarak Rus vatandaşlarının kullanımına açılması bekleniyor.

AŞI, GÖNÜLLÜ OLARAK YAPILACAK

Rusya’da koronavirüs aşısını yaptırmanın zorunlu olmayacağını, gönüllülük esasına dayanacağını söyleyen Sağlık Bakanı Mihail Muraşko, diğer taraftan bu aşıyı özellikle sağlık çalışanlarının ve kronik hastalıkları olanların yaptırmasını tavsiye etti.

1 MİLYAR DOZDAN FAZLA AŞI SİPARİŞİ ALINDI

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu Başkanı Kiril Dmitriyev de konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Rusya’nın aşı konusunda dünyada 20’den fazla ülkeden, 1 milyar dozdan fazla aşı siparişi aldığını söyledi. 

DSÖ TEMKİNLİ  

DSÖ verilerine göre, Rusya’nın tescil ettirdiğini açıkladığı aşı, dünyadaki 26 aşı adayı arasında "birinci aşama klinik deneme" safhasında görülüyor. 
  
DSÖ Sözcüsü Christian Lindmeier Rusya'yı aşı çalışmaları konusunda uyararak, "Aşı gelişimi konusunda uzun süredir yürürlükte olan uygulamalar ve yönergeler var. Herhangi bir aşı halka verilmeden önce çeşitli deneme ve testlerden geçmelidir." ifadesini kullanmıştı.

PUTİN DUYURMUŞTU: KIZIMA DA YAPILDI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, konuya ilişkin dün yaptığı açıklamada, aşının tüm denemelerden geçtiğini ve tescillendiğini açıklamıştı.

Dünyada ilk Kovid-19 aşısı olma özelliği taşıyan çalışmanın kızına da yapıldığını belirten Rus lider, "Gamaleya Enstitüsü tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısı, Rusya Sağlık Bakanlığı'ndan onay aldı. Rusya'nın koronavirüs aşısının seri üretimine yakında başlamasını umuyorum" dedi.

YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Kral 3 yıl önce Şikayet Et
    önce birkaçyzün bin kişiye vurulacak ve 1 yıl kadar sonuçlar bekelenecek. Çünkü hangi yaşta ve hangi hastalıklarda ne gibi yan etkileri var bilinmiyor...
    Cevapla
  • Realist 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz kendi aşkımızı üretiriz Rusya'nın ipiyle kuyuya inilmez..Sağlık ciddi bir konu güven ister.
    Cevapla
  • Dahi 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar da savunma sistemi aldık. Neyin guvenmiyon. Adam çıkmış aya biz yaya.
    Cevapla
  • Sabır 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahın izniyle aşıyı biz bulacağız her donanım ekip her şey fazlasıyla bizde var sadece biraz daha sabırlı olmalıyız..
    Cevapla
  • İsimsiz Hoca 3 yıl önce Şikayet Et
    1 Yılda 500 bin doz yazıyor haberde. yanlış hatırkamıyorsam başka bir haberde 1 Kişiye (Putinin kızı) 2 doz uygulandığı belirtilmişti. O zaman 1 yılda 250 bin insana mı aşı yapılacak..... Maske + Mesafe + Hijyen....
    Cevapla
  • DAVUT 3 yıl önce Şikayet Et
    bu kısa zamanda bu aşının yapılması şüpheye düşürtüyor .Nasıl bir oyun var kim kimler tarafından hangi ülkeler yapıldı allah bilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR