Rusya'nın aşısına ABD'den tepki: İstesek bir haftada çıkarırdık

ABD'den Rusya'nın aşısına yönelik yeni bir açıklama geldi. Dün ABD Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamanın ardından bugün de pandemiden sorumlu Doktor Anthony Fauci aşıyla ilgili konuştu. Fauci "İstesek biz de bir hafta içinde çıkarabilirdik" derken aşının güvenli ve etkili olduğundan emin olmadıklarını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 12.08.2020 12:00 GÜNCELLEME 12.08.2020 12:00 DÜNYA
Rusya'nın aşısına ABD'den tepki: İstesek bir haftada çıkarırdık
Rusya'nın aşısına ABD'den tepki: İstesek bir haftada çıkarırdık

Rusya'da Vladimir Putin'in ilan ettiği Sputnik-V isimli koronavirüs aşısına ABD'den açıklama geldi. Salgınla mücadelede en yetkili isim olan Dr. Anthony Fauci, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dün duyurduğu koronavirüs aşısına ilişkin eleştirilerde bulundu.

 

Fauci ABD'nin istese aşıyı daha erken bulacağını belirterek, Rusya'nın insanların sağlığını tehlikeye attığını belirtti.

“İSTESEK BİZ DE BİR HAFTA İÇİNDE ÇIKARABİLİRDİK”

Dr. Fauci, ABD’nin de isteseydi koronavirüs aşısını bir hafta içerisinde çıkarabileceğini ifade ederek, “Eğer insanlara zarar vermeyi ya da onlara işe yaramayan bir şeyi vermeyi göze alsaydık aşıyı biz de bir hafta içerisinde çıkarabilirdik. Ancak işler böyle yürümüyor” dedi.

 

"ŞÜPHE DUYUYORUM"

Dr Fauci, ABD medyasına verdiği röportajda, “Umarım Ruslar aşının gerçekten etkili ve güvenli olduğunu kanıtlamışlardır. Bunu yaptıklarından şüphe duyuyorum. Aşıya sahip olmak başka bir şey, etkili ve güvenli olduğunu kanıtlamak başka bir şey” dedi.

SPUTNİK V AŞISINI PUTİN DUYURMUŞTU

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Koronavirüsüne karşı geliştirilen aşının üretimine yakında başlanacağını duyurmuştu. Moskova'daki Gamaleya Enstitüsü'nün geliştirdiği aşının üretimine onay çıktığı açıklanırken Putin, "Kızım da Covid-19 aşısı oldu" dedi. Dünya Sağlık Örgütü, aşı ile ilgili ilk açıklamayı yaptı. DSÖ sözcüsü, "Rus yetkililerle yakın temastayız" dedi. Öte yandan Rusya'nın geliştirdiği aşıya Sputnik V adı verilmişti.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • memoli 3 yıl önce Şikayet Et
    Tamam almayın o zaman 1 hafta içinde çıkarında görelim size bir hafta mühlet öyle sömürerek güçlü olunmaz
    Cevapla
  • laborforce 3 yıl önce Şikayet Et
    Peki niye istemediniz
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Asi herkese uyumlu olmali rusya buldum diyor ama daha test asamasi var deneyecekler insan uzerinde bakalim dogrumu
    Cevapla
  • Çelik 3 yıl önce Şikayet Et
    siz seçimi bekliyorsunuz .
    Cevapla
  • Emrah 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanın bulacağını düşünmüyorum.Piyasaları rahatlatmak için uyduruk bir hareket.Dsö onaylaması gerek.Kaldıkı Rusyanın alt yapısı iyi değil.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalan .ilacta en ileri ulkeler almanya hollanda abd
    Cevapla
  • Tosuny 3 yıl önce Şikayet Et
    Senin yaşın 25 geçmiyordur. Daha fazla ise dimağın da bir sıkıntı var. Ruhları tip alanında çok ileride.ülkede çok az yabancı ilaç vardır.
    Cevapla
  • Altaylar 3 yıl önce Şikayet Et
    Ego denen şey böyle bir şey işte
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR