Trump 'tarihi bir anlaşma' deyip duyurdu!

Son Dakika Haberi; Terör devleti İsrail ile siyonist liderlerin yönetimindeki Birleşik Arap Emirlikleri arasında 'tamamen normalleşme' adımları için bir anlaşma imzalandı. İsrail Başbakanı Netanyahu imzalanan 'İbrahim Anlaşması'na (The Abraham Accord) göre işgal altındaki Batı Şeria’nın bazı kısımlarını ilhak planını ertelediğini ancak planda bir değişiklik olmadığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.08.2020 18:14 GÜNCELLEME 13.08.2020 22:38 DÜNYA
Trump 'tarihi bir anlaşma' deyip duyurdu!
Trump 'tarihi bir anlaşma' deyip duyurdu!

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ile Birleşik Arap Emirliklerinin ilişkilerini “tamamen normalleştirmeleri” için bir anlaşma (İbrahim Anlaşması) imzaladıklarını duyurdu.

 

TRUMP: TARİHİ ANLAŞMA

 

Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün büyük atılım. İyi muhteşem dostumuz İsrail ve BAE arasında tarihi barış anlaşması." ifadelerini kullandı. 

NETENYAHU: İLHAK PLANIMIZDA BİR DEĞİŞİKLİK YOK

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria’nın bazı kısımlarını ilhak planını ertelediğini ancak planda bir değişiklik olmadığını açıkladı.

Netanyahu, anlaşmaya ilişkin Batı Kudüs’teki başbakanlık ofisinde düzenlediği basın toplantısında, BAE ile "barışa karşılık barış" esası üzerine anlaşmaya vardıklarını, bu anlaşmanın, ticaret, turizm ve havacılık alanlarını kapsadığını belirtti.

İşgal altındaki Batı Şeria’nın bazı kısımlarını ilhak planına ilişkin ise Netanyahu, planın ABD ile tam koordineli bir şekilde devam edeceğine vurgu yaparak, “İlhak planımızda herhangi bir değişiklik yoktur.” dedi.

Netanyahu, ilhak planının iptal edilmediğine dikkati çekerek, “ABD Başkanı Donald Trump’ın, ilhak planını geçici olarak askıya alma talebini kabul ettim.” ifadelerini kullandı.

BAE ile atılan adımı “gerçek bir barış anlaşması" olarak niteleyen İsrail Başbakanı, başka Arap ülkelerinin de bu anlaşmaya katılacağını belirtti

BAE ve İsrail arasında imzalanan 'İbrahim Anlaşması' (The Abraham Accord)

Netanyahu ayrıca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yerel saat ile 20:00'de geniş bir açıklama yapacağını kaydetti.

Öte yandan İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN’ın haberine göre, bugün düzenlenen bir toplantıdan beklenmedik bir şekilde ayrılan Netanyahu, döndükten sonra “Daha sonra ayrılma sebebini öğreneceksiniz.” dediği belirtildi.

KAN’ın haberinde Netanyahu’nun 1 Temmuz’da gerçekleştirilmesi planlanan işgal altındaki Batı Şeria’nın bazı kısımlarını ilhak planını BAE ile barış anlaşmasını imzalamak amacıyla ertelediğine dikkat çekildi.

ABD Başkanı Trump, İsrail-BAE anlaşmasını duyurdu

- İSRAİL VE BAE ADINA YAPILAN ORTAK AÇIKLAMA

ABD, İsrail ve BAE adına yapılan ortak açıklamada, bugün Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve BAE Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın bir telefon görüşmesi yaptığı belirtilerek, "İsrail ve BAE arasındaki ilişkilerin tamamen normalleşmesi için anlaşmaya varıldı." ifadesi kullanıldı.

Söz konuşu anlaşmanın Orta Doğu'da barışı artıracağının ve bölgede büyük bir potansiyelin önünü açacağının iddia edildiği açıklamada, gelecek haftalarda İsrailli ve BAE'li yetkililerin bir araya gelerek yatırım, turizm, kültür, doğrudan uçuşlar, güvenlik, telekomünikasyon, teknoloji, enerji, sağlık, kültür, çevre, karşılıklı elçiliklerin açılması konularında ikili anlaşmalar yapacağı bildirildi.

Açıklamada, Trump'ın talebi ve BAE'nin desteğiyle İsrail'in bazı bölgelerdeki yeni ilhak planlarını askıya alacağı da belirtilerek, "ABD, İsrail ve BAE, diğer milletlerle de diplomatik ilerleme kaydedileceğinden emin. Bu konuda birlikte çalışılacak." ifadesine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, "Trump'ın 28 Ocak'ta açıkladığı Orta Doğu Barış Planı çerçevesinde tarafların İsrail ve Filistin çatışmasına kalıcı bir çözüm bulunması için çalıştığı, Mescid-i Aksa ve Kudüs'teki diğer tüm ibadethanelerin tüm inançlardan kişiler için açık olması gerektiği" ifade edildi.

FİLİSTİN YÖNETİMİ: BAE'NİN İSRAİL İLE ANLAŞMASI DAVAMIZA İHANETTİR

Filistin Yönetimi, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) İsrail anlaşmasını, Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin davasına ihanet olarak değerlendirerek, tepki gösterdi.

HAMAS'TAN SERT TEPKİ

İsrail ve BAE arasında imzalanan anlaşmayı lanetleyen HAMAS Filistin davasına hizmet etmeyeceğini, ve Filistinlilerin haklarını yok saydığını açıkladı.

MISIR VE ÜRDÜN'DEN SONRA 3. ARAP DEVLETİ OLDU

BAE, 1979’da Mısır’ın, 1994’te de Ürdün’ün ardından İsrail ile barış anlaşmasını imzalayan 3’üncü Arap ülkesi oldu.

BAE: İSRAİL İLE NORMALLEŞME İÇİN "ORTAK BİR YOL HARİTASI BELİRLENECEK

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ABD’nin arabuluculuğunda İsrail ile BAE arasındaki normalleşme anlaşması için "ortak bir yol haritası belirleme konusunda anlaşıldığını" açıkladı.

BAE resmi haber ajansı WAM'ın haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump'un, İsrail ile BAE arasındaki ilişkilerin normalleşeceği yönündeki açıklamasının Abu Dabi yönetimi tarafından doğrulandığı duyuruldu.

Haberde, İsrail ile ikili ilişkilerin tesisi için "ortak bir yol haritası" belirleme konusunda anlaşıldığı belirtilirken, İsrail ve BAE yetkililerinin ilerleyen haftalarda bir araya gelerek farklı alanlarda ikili anlaşmalar imzalayacağı ifade edildi.

 

İsrail ile BEA arasında tarihi anlaşma imzalandı

KAYNAK : AA, Haber7
YORUMLAR 70 TÜMÜ
  • Oktay 3 yıl önce Şikayet Et
    BAE de halk ne diyor önemli olan bu bu millet kör-sağır-dilsiz mi ?
    Cevapla
  • mesut 3 yıl önce Şikayet Et
    bana ne Araplardan?? Birinci dunya savasindan gereken dersleri cikaramadik maalesef.
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Kısacık hayat için ebedi hayatı yok etmeye değdi mi....Akılsız....Allahtan kork kurtul
    Cevapla
  • meloss 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel özetlediniz!
    Cevapla
  • aytac 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah müslüman alemini korusun.Şeytan Bae'ye cezasını versin.
    Cevapla
  • xray 3 yıl önce Şikayet Et
    Bae bunun hesabı ergeç sorulacaktır. Ümmete ihanet eden ülke ve yöneticileri.
    Cevapla
  • Svs 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanırım bae yahudiliğe geçti. Yaşasın zalimler için cehennem...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR