İsrail-BAE anlaşmasına sert tepki! Abu Dabi’deki büyükelçisini geri çekti

Son Dakika Haberi; Filistin, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) İsrail anlaşmasını, Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin davasına ihanet olarak değerlendirerek, tepki için Abu Dabi’deki büyükelçisini geri çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 13.08.2020 23:00 GÜNCELLEME 13.08.2020 23:39 DÜNYA
İsrail-BAE anlaşmasına sert tepki! Abu Dabi’deki büyükelçisini geri çekti
İsrail-BAE anlaşmasına sert tepki! Abu Dabi’deki büyükelçisini geri çekti

Filistin, Birleşik Arap Emirlikleri’nin İsrail ile bugün imzaladığı anlaşma sonrası BAE’deki büyükelçisini geri çağırdı. Filistin Dışişleri Bakanı Riad Al-Malki yaptığı açıklamada, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın talimatı ile BAE’de bulunan büyükelçinin acilen geri çağrıldığını aktardı.

 

"ANLAŞMA, ULUSLARARASI MEŞRUİYETİN KARARLARINI YERLE BİR ETMEKTİR"

Filistin yönetimi tarafından yapılan açıklamada ise, BAE’nin, “işgal devleti” İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’nın bazı kısımlarının ilhakını geçici olarak askıya alması karşılığında ve Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirme planları gölgesinde bu anlaşmaya vardığına vurgu yapılarak, şu ifadelere yer verildi:

 

“BAE'nin İsrail ile anlaşması Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin davasına ihanettir. Bu adım Arap Barış Girişimi, Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) toplantılarının ve uluslararası meşruiyetin kararlarını yerle bir etmektir. Ayrıca Filistin halkının haklarını, başta Mescid-i Aksa olmak üzere mukaddesatını görmezden gelmek ve 1967 sınırları üzerinde bağımsız bir Filistin devleti taleplerini görmezden gelmek demektir.”

"ARAP HALKLARI KARARA İTİBAR ETMEMELİ"

Açıklamada, BAE’ye bu karardan geri dönmesi çağrısı yapılarak, Arap halklarının bu tür kararlara itibar etmemesi gerektiği vurgusu yapıldı.

"FİLİSTİN HALKININ TEK MEŞRU TEMSİLCİSİ FKÖ'DÜR"

BAE’nin veya başka herhangi bir tarafın Filistin halkı adına konuşma haklarının olmadığına dikkat çekilen açıklamada, Filistin Kurtuluş Örgütü’nün (FKÖ) Filistin halkının tek meşru temsilcisi olduğu kaydedildi.

ARAP BİRLİĞİ VE İİT'YE ÇAĞRI: REDDEDİN

Açıklamada, Filistin Yönetimi’nin Arap Birliği’ni acil toplantıya çağırdığı, İİT’yi de bu kararı reddetmeye davet ettiği belirtildi.

Trump 'tarihi bir anlaşma' deyip duyurdu!

KAYNAK : AA, İHA
YORUMLAR 62 TÜMÜ
  • Yccnxn 3 yıl önce Şikayet Et
    İslam ülkelerinin basindaki hainler yok edilmedikçe islamiyet kâfirlerin daha çok elinden çeker
    Cevapla
  • Gakko 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim de bir an önce çekmemiz lazım
    Cevapla
  • reco 3 yıl önce Şikayet Et
    bae ateist devlet islam devletlerinden degil.
    Cevapla
  • orh38 3 yıl önce Şikayet Et
    Cok guzel oldu..Herkes safini acik acik ilan etti.Hak ile Batil belli oldu.Simdi kutsal savas zamani..Zalimler ve islam dusmanlari kahrolacak ins.
    Cevapla
  • halil 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahım sen bu dünya güzelliklerine esir olmuş arap halkını uyandır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR